Afbeelding
Remko de Waal

Goede start VV Barneveld na winterstop

25 januari 2020 om 21:30 Voetbal

BARNEVELD De rust bij Barneveld – RDC ging in met 0-0. Een minuut voor de rust kwam RDC met tien man te staan, toen Luke Helms met rood van het veld werd gestuurd. Barneveld profiteerde na de rust en nam binnen een kwartier een 2-0 voorsprong. Pas in de 87e minuut konden de tien van RDC de achterstand verkleinen.

De openingsfase van de wedstrijd was voor RDC, dat in hoog tempo van start ging. Het leverde in de 16e minuut een kans op voor Martin Kok, maar hij schoot voorlangs. Na twintig minuten zakte het tempo bij RDC en kwam Barneveld wat beter in de wedstrijd. In de 27e minuut was Barneveld dicht bij de openingstreffer. Het schot van Elroy Ecksteen ging echter rakelings over. Een fout van Iloy Cislo bij het uitverdedigen leverde een kans op voor Martin Kok. Doelman Bart de Bont wist met een knappe redding een achterstand te voorkomen. In de slotfase schoot Danny Wattimena voor Barneveld nog op de kruising en moest RDC na een rode kaart na de rust met tien man verder.

Barneveld profiteerde en kwam in de 52e minuut op voorsprong. Op aangeven van Adem Sanli schoot Danny Wattimena de 1-0 binnen. Vijf minuten later kon Fabian van Esch na een mooi uitgespeelde aanval de voorsprong verdubbelen; 2-0. RDC gaf zich echter niet gewonnen en omdat Barneveld verzuimde de voorsprong uit te bouwen, bleef het strijden voor een beter resultaat. Nadat Bart de Bont met een goede redding in de 80e minuut de aansluitingstreffer had voorkomen, viel die zeven minuten later door Mehmet Kisa toch; 2-1. In de slotfase moest Barneveld nog even alle zeilen bijzetten en liep Giovanny van Dijk in de 89e minuut nog tegen zijn tweede gele kaart op om de overwinning veilig te stellen.