JFC-leerlingen hebben een app ontwikkeld.
JFC-leerlingen hebben een app ontwikkeld. JFC

JFC-leerlingen 'gaan verder dan Google Maps'

22 januari 2020 om 08:06 Onderwijs

BARNEVELD Bezoekers van de open avond van het Johannes Fontanus College in Barneveld kunnen een rondleiding krijgen via een speciale app. Deze is ontwikkeld door leerlingen van de school. De vuurdoop is tijdens de open avond op donderdag 30 januari.

,,Een groep leerlingen heeft de afgelopen twee jaar in wisselende samenstelling keihard naar dit doel toegewerkt'', aldus een woordvoerder. ,,Onderweg volgden stappen als een officiële inschrijving als bedrijf, een testcase op de open avond van vorig jaar en daarbij veel media-aandacht.''

De groep, die sinds 27 maart 2019 door het leven gaat als het bedrijf Re-Present, ontdekte samen met het Franse bedrijf Mapwize een manier om indoor-navigatie te gebruiken om zo grote groepen rond te leiden. Indoor-navigatie is een techniek die gebruikt wordt om online kaarten ook binnen in gebouwen te gebruiken. Jaucke Westland (17) legt uit: ,,Waar bedrijven als Google Maps stoppen bij de voordeur, gaan wij door.”

Het team gebruikt de techniek nu om de grote groepen ouders en toekomstige brugklassers wegwijs te maken in het JFC. De app is vorig jaar in een pilot gebruikt, waarbij een beperkte groep bezoekers al toegang had en feedback kon geven. Aan het begin van het huidige schooljaar konden de nieuwe brugklassers al volop gebruik maken van de app, om zo snel hun weg te vinden in een voor hun nieuwe wereld. Na de leerschool van afgelopen jaar is het nu tijd voor een vuurdoop.

Bezoekers kunnen de app van tevoren downloaden. Vervolgens krijgen ze een korte uitleg en volgen er 15 QR-codes die de bezoekers stuk voor stuk naar de volgende locatie brengen. Daarmee leiden de bezoekers als het ware zichzelf rond door het grote schoolgebouw. Daarnaast zijn er informatiestands met docenten die meer informatie geven over hun vak of over de school.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie