Daquillio da Gama is eindelijk los

25 januari 2020 om 19:02 Voetbal

BARNEVELD SDV Barneveld heeft op gepaste wijze gereageerd op de tumultueus verlopen wedstrijd van vorige week. Bennekom werd met 2-1 verslagen, gezien de sterkte van de tegenstander was dat een uitstekende prestatie.

Peter Pos

In de eerste 20 minuten had SDVB weinig te vertellen. Bennekom was heer en meester. De bezoekers kwamen binnen tien minuten op voorsprong door een treffer van Niek van Ginkel. Daarna liet Bennekom een paar keer de kans op 0-2 liggen.
Vooral in de misser van Van Ginkel kwam Bennekom achteraf zuur te staan. Zijn kans leek bijna niet te missen en tot overmaat van ramp maakte SDVB in de tegenstoot gelijk. Mark van Oudbroekhuizen was de doelpuntenmaker: 1-1.
,,Zij maakten 'm niet'', grijnsde aanvoerder Niels Vlugt. ,,In de hoofdklasse hadden we na een half uur op 0-3 gestaan, nu kom je op 1-1. Daarna hebben we het collectief heel goed gedaan. Ik vond niet dat we revanche moesten nemen op vorige week. Ook toen speelden we goed en hadden we de pech dat die wedstrijd gestaakt werd. Als ploeg konden we daar niet zoveel aan doen. Die scheidsrechter maakte gewoon een aantal verkeerde keuzes."
Na de 1-1 gaf SDVB nauwelijks nog kansen weg, maar creëerde zelf ook niet veel. Totdat de 66e minuut aanbrak. Daquillio da Gamma zette op prachtige wijze de aanval op en leverde een uitstekende voorzet af op Rico Kuijt. ,,Ik gaf eerst mijn tegenstander een klein zetje waardoor hij onder de bal doorliep'', vertelde de 27-jarige Voorthuizenaar. ,,Daarna kon ik doorgaan. Stan van Rootselaar kwam goed in de bal terwijl Rico een perfecte loopactie maakte. Ik kon de bal er precies tussenleggen en hij schoot 'm binnen. Heerlijk."
Eindelijk is de vleugelaanvaller belangrijk voor SDVB. Hij moest er lang op wachten. ,,In de eerste twee competitiewedstrijden startte ik de basis. Daarna tien keer niet en nu voor de tweede keer weer wel'', aldus Da Gama, die uitgeroepen werd tot man-van-de-wedstrijd. ,,Ik ben heel blij dat ik nu het vertrouwen heb gekregen."
Bijna had hij zelf ook nog een doelpuntje meegepikt, maar twee keer kopte hij niet goed in. ,,Zelf scoren was helemaal een bekroning geweest, maar dat is niet mijn kwaliteit. Ik geef de bal wel aan jongens die dat wel kunnen."
Da Gama had even een aanloopperiode nodig, maar lijkt er nu helemaal te zijn. Zo ervaart hij het zelf ook. ,,Het was best een grote stap van VVOP naar SDVB. Dat merkte ik in het begin echt wel. Ik moest gewoon even wennen. Vandaag hebben we als team er flink ingekleund. Dat was nodig, want Bennekom heeft een heel goed elftal."