Burgemeester Van Dijk tussen de 'talenten' in de praktijkruimte in het opleidingsinstituut van BTO Barneveld.
Burgemeester Van Dijk tussen de 'talenten' in de praktijkruimte in het opleidingsinstituut van BTO Barneveld. Eigen foto

'Werken en leren? Kom naar de praktijkdag bij de BTO'

21 januari 2020 om 07:59 Advertorial_2

BARNEVELD Belangstelling voor een technische opleiding? Werk en studie op een aantrekkelijke manier combineren? Geen zin om de hele dag in de schoolbanken te zitten? Dan is de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) Barneveld iets voor jou. Op 6 februari en 5 maart kun je tijdens een praktijkavond kennismaken met deze bijzondere opleiding. „Tijdens workshops ga je aan de slag, zodat je kunt ervaren hoe het is om bij ons een praktijkopleiding te volgen", legt Annelies de Graaf van BTO uit. Aan het eind van de avond kunnen de ouders/verzorgers een kijkje nemen en de sfeer proeven bij BTO.

BTO is een coöperatie van techniekbedrijven in de regio Barneveld. In het eigen opleidingscentrum werken deze bedrijven samen met MBO locatie De Meerwaarde, onder verantwoordelijkheid van MBO Amersfoort, en het Hoornbeeck College. Leren werken en werkend leren, zo vat Annelies het samen. „In Barneveld bieden we de opleidingen metaaltechniek, elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica/robotica op MBO-niveau 2 of 3. Nadat je de opleiding hebt afgerond, kun je direct aan de slag als volwaardige medewerker bij één van de tachtig bij ons aangesloten bedrijven. "

HYBRIDE LEREN „Leren in de praktijk is de basis van onze opleiding. Daarbij is de theorie ondersteunend. Hybride leren, noemen we dat", vervolgt Annelies. „We werken met beroepstaken en de theorie is gekoppeld aan praktische opdrachten die worden uitgevoerd onder begeleiding van onze praktijkinstructeurs. Docenten van het Hoornbeeck College en MBO locatie De Meerwaarde ondersteunen onze studenten, wij spreken over talenten, bij de algemeen vormende vakken en de vaktheorie. Op de locatie beschikken we over praktijkwerkplaatsen met moderne machines en middelen, vergelijkbaar met de werkvloer van de BTO-bedrijven."

Twee dagen per week werk en leer je bij de BTO-locatie, drie dagen bij een van de aangesloten bedrijven. BTO betaalt alle studiekosten. „We vragen geen lesgeld en je mag gratis gebruik maken van lesmateriaal, werkkleding, gereedschappen en veiligheidsmiddelen. Bovendien kom je voor de duur van de opleiding in dienst bij BTO en krijg je een salaris, ook voor de tijd dat je op het praktijkcentrum werkt en leert."

Enthousiast geworden? Kom dan zeker naar een van onze praktijkavonden, raadt Annelies aan. Degenen die zich aanmelden - dat kan via de website - krijgen een leuk T-shirt opgestuurd.

www.btobarneveld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie