Nieuwe hometrainers voor de Rozelaar dankzij Dorpsgolf Barneveld
Nieuwe hometrainers voor de Rozelaar dankzij Dorpsgolf Barneveld de Rozelaar

Nieuwe hometrainers voor de Rozelaar dankzij Dorpsgolf Barneveld

20 januari 2020 om 12:39 Maatschappelijk Deel je nieuws

Tijdens een feestelijk moment zijn 3 nieuwe hometrainers, een active bike en extra bedieningsset voor het Fietslabyrinth bij de Rozelaar officieel in gebruik genomen. Dit alles is mogelijk gemaakt door Dorpsgolf Barneveld. 

Op 14 september 2019 werd de Dorpsgolf gehouden in het centrum van Barneveld. De Rozelaar was uitgekozen als 1 van de goede doelen en mocht een cheque van maar liefst € 4.100,- in ontvangst nemen.

Teus Verbree en Margriet Nieuwstad waren namens de Dorsgolf Barneveld aanwezig. De hometrainers die bij de Rozelaar aanwezig waren, waren verouderd. Philip Miedema, Raad van Bestuur Rozelaar, sprak zijn dank richting Dorpsgolf Barneveld.

De Rozelaar hecht veel waarde aan gezond leven en wil cliënten daar zo goed mogelijk in begeleiden. In 2019 staat onder andere het thema ‘gezond leven’ centraal. Dit doen we door extra aandacht te geven aan gezonde voeding, maar ook aan gezond bewegen. Op de dagbesteding geven we hier op verschillende manieren vorm aan: wandelen, zwemmen, fitness en fysio.

Voor een aantal, met name ouder wordende cliënten, zoeken we naar manieren die passen bij de mogelijkheden en die uitdagend en prikkelend zijn om te gebruiken. Deze groep cliënten kan geen grote einden wandelen, maar in beweging blijven is zeker voor deze groep heel belangrijk.

De wens van de Rozelaar was dat cliënten kunnen sporten/bewegen op 3 nieuwe hometrainers, een active bike (hometrainer voor cliënten in een rolstoel) en een extra bedieningsset voor het Fietslabyrinth (systeem waarmee onze cliënten interactieve fietstochten kunnen maken). Zo wordt bewegen (weer) leuk! Dankzij de cheque ging deze wens in vervulling. Dorpsgolf bedankt!

Dorpsgolf Barneveld wordt georganiseerd door vrijwilligers. Meer dan dertig teams (golfers spreken van ‘flights’) spelen dan een golfwedstrijd op een speciale golfbaan van 27 holes. De baan loopt dwars door het centrum van Barneveld en het Schaffelaarsebos. 

De helft van het bedrag dat de dorpsgolf in een goede doelen steekt, ging dit jaar naar de Toon Hermans Salon. De andere helft werd dit jaar verdeeld over Zorgboerderij Klein Essen, Dag van de Mantelzorg en Stichting Vrienden van de Rozelaar. 

De Rozelaar is een christelijke zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking een warme plek in de samenleving biedt. We bieden een veilige warme woonplek, zinvolle dagbesteding en uitdagend werk, midden in de samenleving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie