Muziek BSO High Five! in actie
Muziek BSO High Five! in actie Robbert van Beek

Spreng en Harmonie hebben primeur met eerste Muziek BSO in de gemeente

20 januari 2020 om 11:31 Onderwijs Deel je nieuws

High Five! is een muziekmethode voor BSO en muziekvereniging, speciaal ontwikkeld voor De Harmonie Barneveld. De Harmonie is een veelzijdige vereniging waarbij muziek maken in een orkest het hoogste doel is: samen spelen is immers veel leuker dan alleen! Naast goede muziek maken, is het samen gezellig hebben erg belangrijk. Zij ontwikkelde dit concept speciaal voor Kindcentrum De Spreng. Met als doel de interesse in het spelen van een instrument en het maken van muziek onder kinderen te vergroten.

Een gediplomeerd docent laat op locatie in een serie van 10 lessen zien aan kinderen hoe leuk het is om muziek te maken en vooral, om dit samen te doen. Spelenderwijs wordt de kinderen de basisprincipes van muziek zoals maat, ritme, en zelfs een beetje notenschrift aangeleerd. Kinderen mogen muziek maken op echte instrumenten die je binnen de vereniging vindt; in plaats van een blokfluit of klokkenspel maakt uw kind kennis met instrumenten als een saxofoon, trompet, of klarinet. 

De bedoeling is om kinderen met plezier en enthousiasme kennis te  laten maken met muziek, dus alles gebeurt tijdens de les. Op deze manier hopen beide partijen de jeugd te interesseren voor het bespelen van een instrument. High Five! is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 tot 10 jaar.

De eerste Muziek BSO is een feit en daar zijn De Harmonie en Kindcentrum De Spreng behoorlijk trots op. Voor informatie kunt u contact opnemen met Robbert van Beek via opleidingszaken@deharmoniebarneveld.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie