Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Hondenpoepzakjes hopen zich op in gemeente Barneveld

30 december 2019 om 16:18 Natuur en milieu

BARNEVELD ,,Gooi de zakjes in je eigen kliko. Dit ziet er zo smerig uit.'' Meerdere inwoners van de gemeente Barneveld uiten op Facebook hun ergernis over de zakjes vol hondendrollen onder de afgesloten, blauwe hondenpoepbakken. Ook is er kritiek op de gemeente Barneveld.

De gemeente sloot de bakken medio december om vuurwerkschade te voorkomen. Hondenbezitters kregen van de gemeente het advies om de zakjes met uitwerpselen onder de bak te leggen. Aan die oproep wordt massaal gehoor gegeven, waardoor de zakjes zich ophopen. De gemeente kondigde twee dagen voor Kerst aan dat ,,de ronde voor het legen nog wel zou worden gereden om de ergste overlast te voorkomen'', maar dat is de laatste dagen niet meer gebeurd.

De gemeente laat desgevraagd weten dat het op korte termijn niet lukt om extra rondes te maken. ,,Op plekken waar onze medewerkers al aan het werk zijn of langskomen, worden de zakjes al wel verwijderd. Voor de overige plekken geldt dat ze  na 6 januari worden weggehaald, als de bakken ook weer opengaan'', reageert gemeentewoordvoerder Margreet van den Broek. Ze roept hondenbezitters op om zakjes met uitwerpselen thuis in de grijze kliko te gooien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie