PREMIUM ARTIKEL

Barneveld stopt met 'Vrijwilliger van het jaar'

Maatschappelijk
Foto: Pauw Media
27 dec 2019, 16:31
Lies Adriaanse uit Voorthuizen (rechts) mocht  zich dit jaar Vrijwilliger van het Jaar noemen. Ze was daarmee hekkensluiter, want na zeven jaar stopt de verkiezing.
Lies Adriaanse uit Voorthuizen (rechts) mocht zich dit jaar Vrijwilliger van het Jaar noemen. Ze was daarmee hekkensluiter, want na zeven jaar stopt de verkiezing.
BARNEVELD

De gemeente Barneveld stopt met de jaarlijkse verkiezing van de 'Vrijwilliger van het jaar'. De afgelopen zeven jaar maakte burgemeester Asje van Dijk tijdens zijn nieuwjaarstoespraak bekend wie het komend jaar deze titel mag dragen, maar deze keer gaat dat niet gebeuren. ,,We kregen er steeds minder aanmeldingen voor, dan is het tijd voor iets nieuws.''

Wouter van Dijk

Dat laatste zegt Kees van der Werf, de afgelopen jaren voorzitter van het selectiecomité in de jaarlijkse zoektocht naar de vrijwilliger van het jaar. Die erkenning startte in 2013, toen Barneveldse Lia Emous als eerste de titel mocht dragen. Zes vrijwilligers volgden: Hans de Jong uit Barneveld (2014), Cock Baart uit Barnevel..

Deel dit artikel via:









advertentie