Afbeelding
Bram van den Heuvel

Kerst in de regio Barneveld. Dit is er allemaal te doen

23 december 2019 om 10:04 Evenementen

GEMEENTE BARNEVELD De komende dagen is er in de gemeente Barneveld van alles te doen en beleven rondom Kerst. Op deze twee pagina´s een zo compleet mogelijk overzicht van de activiteiten. Een overzicht van alle kerkdiensten rond 24, 25 en 26 december verschijnt begin volgende week in deze krant.

Dinsdag (24-12)

Kootwijk

Passage houdt kerstzangdienst

Vrouwenbeweging Passage, afdeling Kootwijk, houdt dinsdag 24 december de jaarlijkse kerstzangdienst. Dit jaar vindt deze dienst plaats in de Gereformeerde Kerk, het 'Kerkje op de Heuvel' aan de Nieuw Milligenseweg.

Mannenensemble Tehillim uit Putten, onder leiding van Albert van Maanen, werkt mee aan deze dienst. De samenzang wordt begeleid op het orgel door Geurt Albert Buitenhuis. De meditatie wordt verzorgd door ds. H.K. Wolters uit Barneveld. Leden van Passage dragen een schriftlezing en gedichten voor.

De dienst begint om 20.00 uur, de deur is open vanaf 19.30 uur. Na afloop wordt er bij de uitgang gecollecteerd voor Hospice Norschoten.

Kootwijkerbroek

Gezamenlijke kerstnachtviering

De Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk in Kootwijkerbroek verzorgen dinsdag 24 december samen een kerstnachtviering. ,,De tijd rond Kerst kan gezelligheid of juist drukte met zich meebrengen, maar we staan vooral stil bij de geboorte van de Heere Jezus. Het thema is 'Geef licht''', meldt een woordvoerder.

,,Met elkaar hopen we door het zingen van liederen stil te staan bij wat het nu eigenlijk écht betekent om licht te geven, om je te laten zien. De deur van de Hervormde Kerk aan de Veluweweg staat om 20.30 uur open. Er staat dan koffie, thee of fris klaar. Om 21.00 uur start de avond.

Barneveld

Kerstmusical met ‘geoefende improvisatie’

De traditionele kinderkerstmusical in Barneveld op Kerstavond (dinsdag 24 december) is dit jaar in de Immanuëlkerk. Het thema is 'Met lege handen!'.
,,Bijna veertig kinderen van de Protestantse Gemeente Barneveld zijn al weken aan het oefenen om op die avond weer de sterren van de hemel te spelen. Letterlijk en figuurlijk. Het is een iets andere musical dan andere jaren'', meldt een woordvoerder. ,,Er wordt een verhaal verteld en de kinderen spelen daar op in. Een soort geoefende improvisatie. Een engelenkoor zingt de mooie en leuke liedjes.’’
Na afloop kunnen bezoekers chocolademelk of glühwein blijven drinken. De kerkzaal aan de Achterdorpstraat gaat om 18.00 uur open. De musical duurt ongeveer tot 19.30 uur.

Drie diensten op Kerstavond in Oude Kerk

Op Kerstavond, dinsdag 24 december, zijn er drie kerstnachtdiensten in de Oude Kerk van Barneveld. Om 17.00, 19.30 en 21.30 uur zijn bezoekers welkom in de kerk aan het Torenplein. ,,Er is een erg mooi programma samengesteld waarin we door de verteller worden meegenomen in het kerstverhaal. De muziek (met medewerking van muziekgroep Adonai), zang, samenzang en ook de sfeervolle verlichting maken het weer tot een prachtig geheel'', aldus een woordvoerder.

Voorthuizen

Voorthuizen zingt met Kerst

'Voorthuizen zingt met Kerst' wordt gehouden op Kerstavond, dinsdag 24 december. Vijf kerken in Voorthuizen organiseren deze kerstnachtdienst. De locatie is de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat.
,,Samen zingen, samen Kerst beleven, dat verbindt'', aldus een woordvoerder. ,,Het thema is: 'Hij kwam bij ons heel gewoon'. Jezus is er voor iedereen, dus iedereen is welkom.''
De zangavond staat onder leiding van de band 'Zingen op Zondag' en ds. Diemer de Jong. De aanvang is om 20.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat de warme chocolademelk klaar.

Zwartebroek

Kerstnachtdienst met gospelkoor Say Yes

'Geef licht' is het thema van de kerstnachtdienst (dinsdag 24 december) in de Gereformeerde Kerk van Zwartebroek.
De predikant is ds. B. Steenwijk. Gospelkoor Say Yes verleent muzikale medewerking. De dienst in de kerk aan de Platanenstraat begint om 21.30 uur.

Donderdag (26-12)

Barneveld

IJsbaan in Midden Nederland Hallen

De ijsbaan in de Midden Nederland Hallen is op eerste kerstdag gesloten, maar op tweede kerstdag zijn belangstellenden welkom van 10.00-22.00 uur. Ook in de andere dagen van de kerstvakantie is de baan geopend (behalve op Nieuwjaarsdag).

Voorthuizen

Kerstorgelconcert Evert van de Veen

Organist Evert van de Veen geeft Tweede Kerstdag, donderdag 26 december, het traditionele kerstorgelconcert in de Gereformeerde Kerk van Voorthuizen.
Op het programma staan veel bewerkingen over bekende kerstliederen. Ook worden werken van Klaas Jan Mulder, Feike Asma, Alexandre Guilmant en César Franck gespeeld. Er is ook ruimte voor samenzang.
Van de Veen is organist van de Gereformeerde Kerk in Voorthuizen en de Hervormde PKN-gemeente in Putten. Als dirigent is hij verbonden aan vier gemengde koren en één mannenkoor. Hij geeft les aan orgel- en pianoleerlingen. Jaarlijks werkt hij mee aan vele concerten in Nederland. Maar ook in het buitenland is hij geen onbekende. Zo ging hij vijf keer naar Australië om daar te concerteren. Volgend jaar, in 2020, hoopt hij zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist te vieren.
De aanvang van het concert in Voorthuizen is om 20.00 uur. De deuren van de kerk aan de Hoofdstraat gaan om 19.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 7 euro (gratis voor kinderen tot 15 jaar).

Kinderkerstmusical

De kinderkerstmusical 'Sterren van de hemel' wordt op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december, gespeeld in de Gereformeerde Kerk van Voorthuizen. ,,Deze musical voor en door kinderen vertelt het vertederende verhaal over een schoolklas die ontdekt dat veel mensen eenzaam zijn met Kerst. Daar willen de kinderen iets aan doen, samen met juf Geel en Groen'', aldus een woordvoerder. De aanvang is om 10.00 uur in de kerk aan de Hoofdstraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie