Ook zoon David geniet in de nieuwe woning in Barneveld.
Ook zoon David geniet in de nieuwe woning in Barneveld. Pauw Media

Het verhuisverhaal van Marjolein en Johan van Voorst

20 december 2019 om 09:30 Zakelijk

BARNEVELD Marjolein (32), Johan (33) en David (1) van Voorst woonden aan de Watertuin in De Burgt. Twee jaar lang zochten ze naar een andere woning. Tot deze halfvrijstaande woning aan de Heestereng in Norschoten in het vizier kwam. Sinds oktober vorig jaar woont het jonge gezin - met inmiddels baby'tje Sem erbij - op een steenworp afstand van het bos.

Linda van Maanen

We wilden dus een ander huis. Het maakte ons niet uit waar in Barneveld, als het maar op loopafstand van het bos zou zijn. Wij woonden allebei als kind ook bij het bos en ik kom ook nog eens van een boerderij. Dan is het lekker om direct tussen de weilanden te wandelen", zegt Marjolein.

VANAF TEXEL Via Westeneng Makelaars kwam deze woning uit 1992 te koop. ,,We hebben een half uur rondgekeken en waren gelijk enthousiast, met name vanwege het uitzicht. We moesten snel beslissen, want we merkten dat dit huis geliefd was. Een oom heeft de tweede bezichtiging op zich genomen én direct een serieus bod namens ons uitgebracht. Wij waren namelijk ondertussen op Texel vanwege werk. Vanuit daar is de koop rondgekomen en beklonken." Ze zijn meer dan tevreden over de samenwerking met Westeneng wat betreft de aan- en verkoop van beide huizen. ,,Ze zijn snel en persoonlijk. Dat is erg prettig."

ZELF DOEN Het huis - met maar liefst vijf slaapkamers - was goed afgewerkt, maar er is toch bergen werk verzet om het helemaal naar hun zin te maken. ,,Je kunt beter vragen wat we niet hebben gedaan! We hebben onder meer bijna alles gestuct, beneden is een houten vloer gelegd en boven PVC. Beneden en in de badkamer is vloerverwarming aangelegd en zijn radiatoren weggehaald. De badkamer was gedateerd, die is compleet vervangen. Johan heeft veel zelf kunnen doen met hulp van vrienden en familie. Hij is woningstoffeerder en legt vloeren van beroep. Ik hield me bezig met inpakken, ons zoontje David én de hele catering om de verhuizing en verbouwing heen", legt ze uit. In slechts zes weken tijd was (bijna) alles klaar en konden ze over.

VERDUURZAMEN Natuurlijk staan er nog dingen op hun wensenlijstje. Marjolein: ,,Wij zijn nu de zolder aan het verbouwen waar we van twee slaapkamers één kantoor maken voor mij. Na mijn zwangerschapsverlof ga ik verder als freelance organisatie-adviseur voor bedrijven, gericht op leiderschap en verandermanagement. Ik heb er enorm veel zin in." Een andere grote wens van het stel is om hun huis nóg meer te verduurzamen naast de reeds aangelegde zonnepanelen, waarvan ze er een van Westeneng Makelaars hebben gewonnen. ,,Wij vinden het erg belangrijk om 'n steentje bij te dragen, ook vanuit ons geloof. We moeten goed zijn voor onze wereld. Van alles wat we aan dit huis willen opknappen, vinden we duurzaamheid het meest belangrijk. Dat dus liever dan iets doen alleen maar omdat het mooi is."

LEKKER PLEKJE Ze genieten elke dag van hun stulpje. ,,Als we vanaf onze bank de zon door de bladeren van de bomen zien komen, genieten we enorm. Het is zo'n mooi en lekker plekje hier. We gaan niet meer verkassen als het aan ons ligt.''

Aangeboden door Westeneng Makelaardij 

,,Het huis was goed afgewerkt, maar er is toch bergen werk verzet om het helemaal naar hun zin te maken.''
De woning aan de Heestereng, op loopafstand bij het bos.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie