Afbeelding
Politie

'Vuurwerkgooiers' bij demonstratie komen uit Kootwijkerbroek en Voorthuizen

19 december 2019 om 11:44 Misdaad

KOOTWIJKERBROEK/VOORTHUIZEN De verdachten die woensdagavond zijn aangehouden voor het gooien van vuurwerk naar agenten, tijdens een demonstratie van boeren en bouwers in Amersfoort, komen uit Voorthuizen en Kootwijkerbroek. Het gaat om mannen van 18, 19 en 20 jaar. Aanvankelijk twitterde de politie in Utrecht dat het om mannen uit Lunteren ging, maar dit blijkt niet te kloppen.

Rond 18.00 uur werden drie motoragenten bekogeld met vuurwerk in de Hanzetunnel in Amersfoort, terwijl zij de demonstratie begeleidden. Dit gebeurde vanuit een busje dat voor de motoragenten reed. Dat busje trok een aanhanger, met daarop een bord waarop een tekst stond die betrekking had op de protesten. Het vuurwerk veroorzaakte een keiharde knal, waardoor de agenten uit balans raakten en ernstige oorsuizen opliepen. In het busje zaten de 20-jarige Voorthuizenaar en de 18- en 19-jarige Kootwijkerbroekers. Zij zijn alle drie aangehouden en ingesloten voor verhoor door de recherche. De politie trof in het busje meer illegaal vuurwerk aan: 20 zogenoemde nitraten. Dat is in beslag genomen.

De politie deed bovendien huiszoekingen in de woningen van alle drie de aangehouden verdachten, in Kootwijkerbroek en Voorthuizen. In één van die huizen werd meer zwaar vuurwerk gevonden en in beslag genomen.

De motoragenten werden overgebracht naar het ziekenhuis. De komende dagen zal blijken hoe hun gehoor zich herstelt. De politie meldt dat het naar omstandigheden goed gaat met de betrokken politiemensen, maar dat ze ook flink zijn geschrokken. Ze hebben aangifte gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie