Harrie van Hunnik: „Ik verkoop alleen producten waar ik voor de volle honderd procent achter sta.
Harrie van Hunnik: „Ik verkoop alleen producten waar ik voor de volle honderd procent achter sta." Eigen foto

Speciaal vlees koop je bij de specialist

17 december 2019 om 08:02 Advertorial_2

BARNEVELD „Kwaliteit is wat duurder, maar ik wil alleen producten verkopen waar ik voor de volle honderd procent achter sta", stelt Harrie van Hunnik. Daarom vind je bij Slagerij Van Hunnik in Barneveld geen vlees dat is geïmporteerd uit Zuid-Amerika of Oost-Europa. „Ons rundvlees komt van ‚dikbillen' uit de stallen van een boer in de Betuwe. Ook het varkensvlees komt van één leverancier, net als het kippen- of het kalfsvlees."

„Tot in detail weten wij wat er met de dieren en met het vlees is gebeurd voordat het bij ons in de winkel komt", vervolgt Van Hunnik. „Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij het vlees uit Argentinië. Daar moet je maar van aannemen dat er zorgvuldig mee is omgegaan. Wij leggen alles vast. Zelfs de boer moet registreren waar het voer voor zijn dieren vandaan komt. Ook het slachten gebeurt bij zorgvuldig geselecteerde bedrijven. Alles is kleinschalig, dus geen abortoir waar dieren massaal worden aangevoerd."

MILIEUVRIENDELIJK Dierenwelzijn vindt Van Hunnik belangrijk. „Dieren staan ten dienste van de mens en wij zijn verplicht ze naar behoren te verzorgen. Onze runderen staan bijvoorbeeld in het stro in een stal met vloerverwarming. Als de koeien, de kalveren of de varkens bij het slachthuis aankomen, kunnen ze na het stressverwekkende transport eerst tot rust komen. Dat is prettig voor de dieren en het komt de kwaliteit van het vlees ten goede."

Bij de productie van het vlees wordt in alle opzichten milieuvriendelijk gewerkt, benadrukt Van Hunnik. Zo is zijn slagerij voorzien van led-verlichting en energiezuinige koelinstallaties. Doordat lange transportlijnen ontbreken, blijft de 'footprint' beperkt.

Kenners kunnen een goed stuk vlees waarderen, stelt Van Hunnik. Daarom biedt zijn slagerij een omvangrijk assortiment dat varieert van een fraaie T-bone steak of een ribeye tot een kalfsbiefstuk, maar Van Hunnik levert ook vegetarische en veganistische producten. Is dat niet vreemd voor een slager? „Nee", klink het stellig. „Wij respecteren ieders voorkeur en willen een brede keuze aan producten aanbieden, maar wel van dezelfde hoge kwaliteit als ons vlees."

„Daarnaast leveren we in samenwerking met lokale leveranciers salades, stokbrood en zelfs vis. Wie voor de komende feestdagen kwaliteitsproducten zoekt voor het diner, de barbecue, de fondue of het gourmet is bij ons aan het juiste adres", besluit Van Hunnik.

www.slagerijvanhunnik.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie