Met het doorknippen van een lint nam Charlotte Tanja-Muilwijk de nieuwe kattenvleugel van Groepspraktijk Dierenartsen in gebruik.
Met het doorknippen van een lint nam Charlotte Tanja-Muilwijk de nieuwe kattenvleugel van Groepspraktijk Dierenartsen in gebruik. Eigen foto

Jarige Groepspraktijk Dierenartsen breidt uit met 'kattenvleugel'

16 december 2019 om 20:04 Advertorial_1

BARNEVELD Groepspraktijk Dierenartsen bestaat vijftig jaar. Dat wordt gevierd met de feestelijke opening van een nieuwe, katvriendelijke vleugel. ,,In de loop der jaren is onze praktijk behoorlijk gegroeid en we hebben nu een deel uitgebouwd, speciaal ingericht en toegerust voor de behandeling van katten", legt Charlotte Tanja-Muilwijk uit. Onder toeziend oog van talrijke genodigden nam zij vrijdag met het doorknippen van een kleurig lint de vleugel officieel in gebruik.

Veel katten ervaren een bezoek aan de dierenarts als zeer stressvol. Denk aan blaffende honden en vreemde geuren. Met de aanbouw is een aparte wachtkamer en twee spreekkamers voor katten gerealiseerd. In de kattenwachtkamer kunnen reismandjes op een verhoging worden geplaatst en er liggen fleecedekens die over de reismand gelegd kunnen worden, zodat de kat zich minder angstig voelt.

VEILIG GEVOEL In de speciale kattenspreekkamer wordt uitgebreid de tijd genomen voor de kat(ten). Ze krijgen de mogelijkheid om de spreekkamer rustig te verkennen, wat een gevoel van controle en veiligheid geeft. Dit alles om de beste zorg voor kat(ten) te kunnen bieden. Een bijkomend voordeel van de aanbouw is dat er meer ruimte is gekomen voor de behandeling van honden binnen de praktijk.

Groepspraktijk Dierenartsen biedt zowel eerste- als tweedelijnszorg. Dit betekent dat er veel mogelijkheden binnen de praktijk zijn. Denk hierbij aan specialistische operaties (onder meer orthopedie), (hart)echo's, röntgenfoto's, intensieve opnamemogelijkheden, uitgebreid bloedonderzoek in het nieuwe laboratorium en opwerking van interne patiënten. Er hoeven weinig huisdieren door te worden verwezen. Dierenartsen in de regio verwijzen voor complexe ingrepen en/of spoedgevallen juist door naar de groepspraktijk.

Zelf is Charlotte in 2013 het team van de praktijk komen versterken. Na het vertrek van Wim de Vries, twee jaar geleden, trad zij toe tot de maatschap. In de toespraak tijdens de opening van de nieuwe kattenvleugel werd kort gememoreerd aan de geschiedenis van de dierenartsenpraktijk. Die begon op 1 mei 1969 toen vier dierenartsen hun krachten bundelden.

Groepspraktijk Dierenartsen heeft in totaal drie vestigingen, naast Barneveld ook in Kootwijkerbroek (alleen landbouwhuisdieren) en in Harskamp. Het team staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor spoedgevallen. Iedereen is van harte welkom om de vernieuwde praktijk aan de Driest in Barneveld te komen bewonderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie