Afbeelding
Gemeente Barneveld

Controle Voorthuizen: acht minderjarigen onder invloed alcohol

16 december 2019 om 15:15 Overig

VOORTHUIZEN ,,Opvallend was dat er gemiddeld behoorlijk werd gedronken door de bezoekers: 370 Ug/l Er waren zelfs uitschieters van boven de 1000 U/gl.'' Dat meldt de gemeente over de alcoholcontrole in Voorthuizen, die zaterdagavond en -nacht plaatsvond. 

Bezoekers werden vrijwillig gecontroleerd voordat ze een horecagelegenheid bezochten. ,,Doel van de controle was om het uitgaanspubliek zelfinzicht te geven in de hoeveel genuttigde alcohol.  Daarbij werden gesprekken gevoerd over de gevaren van te vroeg, te veel en te vaak alcoholgebruik en werd dankzij de rijsimulator duidelijk hoe snel je al niet meer mag autorijden.''

In de Nederlandse wegenverkeerswet is aangegeven dat bestuurders die bij een alcoholcontrole meer dan 220 Ug/l blazen een rijontzegging krijgen. Bij meer dan 550 Ug/l volgt inname van het rijbewijs van ervaren bestuurders.

Aan de actie werkten naast de boa's van de gemeente Barneveld, de politie en horeca ondernemers mee. In totaal ondergingen 140 bezoekers een blaastest. Van deze groep hadden er tien geen alcohol gedronken en er waren acht minderjarigen die hadden gedronken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie