Corné de Ruiter heeft grote plannen in Garderen.
Corné de Ruiter heeft grote plannen in Garderen. Marit Hop

De Ruiter geeft De Bourgondiër eigen gezicht

1 maart 2018 om 10:54 Advertorial_2

GARDEREN Terwijl de winterzon het interieur van De Bourgondiër in Garderen in een warme gloed zet, vertelt Corné de Ruiter over zijn plannen met het eetcafé waar hij sinds 1 december vorig jaar de scepter zwaait. „Hier moeten mensen zich thuis voelen.”


Van rustig op gang komen was geen sprake, gaat Corné lachend verder. „Vlak voor de opening moesten we de laatste klusje afronden. Onze eerste klanten konden we geen gedrukte menukaart laten zien, die lag nog bij de drukker. En de koelkast werd pas een uur voor de opening afgeleverd. Bovendien werkte, vanwege het slechte internet, het pinapparaat niet.”

ENTHOUSIAST Als Corné aan die stress van het eerste moment terugdenkt, kan hij er nu wel om lachen. Dat hoort er bij, vindt hij, want nog steeds voelt hij een gezonde spanning als de deuren ’s middags om drie uur open gaan en de eerste klanten binnenkomen. Duidelijk is dat hij helemaal op zijn plaats is in De Bourgondiër. Enthousiast vervolgt hij: „Al een poosje was ik op zoek naar een mogelijkheid om voor mezelf te beginnen. Toen het voormalige café Stam beschikbaar kwam heb ik mijn kans gegrepen.”

Over belangstelling heef hij niet te klagen. Ons gesprek moet hij zelfs enkele keren onderbreken om reserveringen te noteren. „Gasten die hier al kwamen zijn blij dat het restaurant en het café weer open zijn en nieuwe klanten weten ons ook te vinden. Nu zijn we op maandag gesloten, maar tijdens het vakantieseizoen gaan we elke dag om tien uur ’s morgens open en sluiten we pas om elf uur ’s avonds.”

ACTIVITEITEN Aan plannen en ideeën heeft Corné geen gebrek. Elke maand wil hij een activiteit organiseren. Zo is er op 1 maart een Las Vegas Party en paar keer per jaar is er een Bourgondische avond. Stapsgewijs werkt de jonge horeca-ondernemer aan de vormgeving van het eigen karakter van zijn etablissement. Intensief luisteren naar wat de klanten willen, vindt hij daarbij onontbeerlijk. „Er bleek vraag naar een gerecht van kippenlevertjes. Dat staat nu op de kaart.”

In De Bourgondiër wil Corné vooral verse streekproducten serveren. „Onze chef werkt binnenkort met vlees voorzien van het Beter Leven Keurmerk, een samenwerking met Ecofields in Wekerom, en met vlees van slagerij Tomassen uit Putten, het ijs voor de desserts komt uit Speuld. Wel zoek ik nog naar een lokale leverancier van verse groente. Daarnaast schenken we wereldwijnen en kunnen onze gasten kiezen uit een keur aan speciale bieren.” Eten en drinken op een vertrouwde locatie met een nieuw gezicht. Dat is De Bourgondiër, vat Corné samen.

Eetcafé De Bourgondiër

Speulderweg 41 in Garderen

www.debourgondier-garderen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie