Afbeelding
Politie Ede

Roemeen met vals Zweeds rijbewijs opgepakt in Otterlo

15 december 2019 om 13:07 Verkeer en vervoer

OTTERLO De politie heeft donderdag in Otterlo een man uit Roemenie opgepakt omdat hij in bezit was van een vals Zweeds rijbewijs. De man liep tegen de lamp bij een verkeerscontrole op de Apeldoornseweg.

Bij de verkeerscontrole zagen de agenten een voertuig aankomen die Nederlandse export kentekenplaten voerde. ,,Deze voertuigen zijn altijd interessant, omdat er aan bepaalde wettelijke eisen voldaan moet worden", aldus de politie op Facebook.

De twee inzittenden van de auto hadden volgens de politie een 'Oost-Europees uiterlijk'. ,,Toen we de bestuurder om een rijbewijs vroegen en we een Zweeds rijbewijs overhandigd kregen, vonden we dit natuurlijk al vreemd", aldus de politie.

,,Omdat aan de hand van een rijbewijs de nationaliteit en verblijfsstatus niet bepaald kan worden, vroegen de agenten ook een reisdocument ter inzage. De bestuurder overhandigde toen een Roemeense identiteitskaart. De combinatie Zweeds rijbewijs met een Roemeense identiteitskaart, vonden de agenten erg afwijkend." 

Een specialist van de politie bevestigde dat het rijbewijs vals was, waarna de man is aangehouden en overgebracht is naar het bureau. ,,Daar mag de man een verklaring geven waarom hij een vals rijbewijs in zijn bezit had. Het Zweedse rijbewijs is in beslag genomen en zal naar de Koninklijke Marechaussee worden gebracht, waar het door een deskundige nader bekeken wordt." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie