1-0
1-0 Theo Beumer

Advendo'57 blijft met lege handen achter

14 december 2019 om 18:59 Voetbal

EDERVEEN Blauw Geel '55 versloeg op eigen veld het Ederveense Advendo '57 met 2-1. De tweede derby zege (vorige week werd SV Otterlo met 2-1 verslagen, red.) op rij.

,,Derby's motiveren ons extra", grapte Blauw Geel '55 speler Ruben Florijn na afloop. Florijn was zo eerlijk te erkennen dat de derby in de derde klasse niet hoogstaand was. ,,Het was super slecht weer. De harde slagregens maakten het kunstgrasveld lastig bespeelbaar. We maakten het onszelf ook heel lastig door veel balverlies. Maar uiteindelijk denk ik dat de 2-1 zege niet onverdiend was."

KLAP Daar kon Advendo '57 trainer Jan Fluit zich wel in vinden.

,,Er is kei en keihard gewerkt. Daar heb ik niets op aan te merken. De 1-0 een minuut of drie voor rust kwam als een mokerslag. Je weet dat bij de tegenstander de kleedkamer euforie even optimaal is. Bij je eigen ploeg (Advendo '57) moet je ze weer even oppeppen."

Vooraf was al duidelijk dat wie zou scoren een heel eind zou komen. Bij de thuisclub ontbrak de regelmatig scorende Romin Ahmadi (geschorst). Van Advendo '57 is bekend dat zij na het vertrek van Marien van Roekel (Scherpenzeel) en het stoppen van Jaap van Doorn, veel doelpunten hebben ingeleverd dit seizoen.

,,Met elf doelpunten zijn wij de minst scorende ploeg in de derde klasse. Dat is wel een puntje", vulde de Advendo '57 trainer aan.

Het gevecht tussen de twee gemeentelijke ploegen wilde eerder niet op gang komen.

,,Ik denk dat dat ook kwam omdat Advendo '57 onze spelmaker Simon Kooiman goed uitschakelde. Daarnaast waren we enkele belangrijke momenten niet scherp genoeg. Zelf liet ik ook een aardige kans liggen", meende Ruben Florijn.  ,,Het uitschakelen van spelmaker Simon Kooiman was de opdracht van Mark van Kessel. Hij heeft dat uitstekend gedaan", meende Fluit.

De wedstrijd kabbelde op en neer, zonder dat beide ploegen echt grote mogelijkheden kregen. De stand leek een vrij bloedeloze 0-0 ruststand te krijgen.

,,Een wereldgoal van Robbie Pont (foto 1), die koppend doelman Ewald van Manen verschalkte. De voorzet van Richard Meurs mocht er ook zijn", lachte Florijn van oor tot oor.

,,Natuurlijk was het een mooie goal. Maar om nu te spreken van een werelddoelpunt. De bal ging via onderkant lat alsnog in het doel", sipte Fluit.

BESLIST In de tweede helft moest Advendo '57 ten aanval trekken.

,,De strijd had al binnen vijf minuten beslist moeten zijn. Jeroen Berkhof liet de kans op de 2-0 liggen. Misschien was hij verrast zo vrij te staan", ging Florijn verder.

De Blauw Geel speler kwam terug na een avontuur bij derdedivisieclub De Dijk (Amsterdam). ,,Ik heb het hier onwijs naar mijn zin. Dat miste ik in Amsterdam wel. Het gezellig een derde helft doorbrengen met je teammaatjes. Ook een halfjarig blessureleed (enkel) hielp natuurlijk niet. Ik heb hier het plezier in voetballen weer teruggevonden", weet Florijn nu zeker.

,,Tien minuten in de tweede helft mag die Blauw Geel speler (Bryan van Loenen, red.) aan een lange solo beginnen. Zijn vrije doortocht betekende de 2-0", aldus de Advendo '57 trainer.

In de slotfase kwamen de Ederveners nog op 2-1. Een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap werd door Dirko Bos benut.

,,Dan wordt het toch weer onnodig spannend. In de laatste minuut claimde Advendo '57 nog een strafschop wegens hands van Boaz Neerken. Gelukkig had de scheidsrechter er goed het zich op", haalde Florijn opgelucht adem.

,,Ik dacht ook even aan een strafschop. Maar mijn spelers zeiden zojuist dat het geen hands was. En dan moet je je daarbij neerleggen. Een strafschop moet terecht zijn en onomstreden", meende Fluit oprecht.

VOORLAATSTE Zijn Advendo '57, dat naar vermogen speelde vecht met SP Teuge om weg te blijven van directe degradatie. De Ederveense ploeg telt als voorlaatste twee punten voorsprong op de ploeg uit Teuge. De eerste wedstrijd na de winterstop (25/1) is tegen deze concurrent. Dan moeten we er staan", besluit Jan Fluit gedecideerd.

,,Of de winst ook een opkikker is voor de vertrekkende trainer David Wagensveld? Daar sta je in het veld geen moment bij stil. Hij is tot het einde van het seizoen één van ons. Dus is iedereen blij met de drie punten. In deze sterke derde klasse wil Blauw Geel een woordje blijven meespreken. Of dat tot nacompetitie voetbal of nog iets mooiers gaat leiden zien we wel", eindigt Florijn.

Blauw Geel '55, dat de winterstop ingaat op een vierde plaats, hervat de competitie op 25 januari met een thuiswedstrijd tegen het Wageningse SKV. De ploeg van de naar Blauw geel '55 vertrekkende trainer Marcel van der Hoop. Hij gaat bij de Edenaren de functie van technisch manager bekleden.  

Door Eip Janssen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie