Afbeelding
AberMedia

Verdachte (16) van steekpartij Barneveld op vrije voeten

12 december 2019 om 18:47 Misdaad

BARNEVELD Eén van de verdachten van de steekpartij in augustus van dit jaar, vlakbij kasteel De Schaffelaar in Barneveld, is op vrije voeten. Het gaat om de 16-jarige Barnevelder, die de politie twee dagen na het incident aan de Van Zuylen van Nieveltlaan aanhield. Bij de steekpartij raakten twee Barnevelders gewond, waarvan één ernstig.

De Barneveldse jongeman zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn aandeel in de steekpartij, meldt het Openbaar Ministerie. In afwachting van de zitting is hij vrijgelaten. Over de afhandeling van de zaak van de tweede verdachte, een toen 15-jarige jongen uit Barneveld, doet het OM geen mededelingen. Zittingsinformatie wil het OM niet geven, omdat de beide verdachten minderjarig zijn. De zittingen zijn ook niet toegankelijk voor de pers.

De steekpartij vond maandag 26 augustus plaats bij de ingang van het Schaffelaarsebos. Er vielen twee gewonden. Een 21-jarige Barnevelder werd met zware steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere gewonde, een 23-jarige inwoner van Barneveld, kon ter plekke worden behandeld. Mogelijk vormde een ruzie in het Barneveldse centrum de aanleiding voor het incident. Over de mogelijke aanleiding doet het OM nu geen nadere mededelingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie