Grenzen aan de groei ook in Barneveld

12 december 2019 om 13:49 Politiek Deel je nieuws

De gemeenteraad van Barneveld heeft op 11-12-2019 unaniem gekozen om voort te gaan op de ingeslagen weg naar een rondweg ten oosten van Barneveld.

Het lijkt erop, dat stikstofcrisis en klimaatcrisis de politiek in Barneveld koud laat. Geen grenzen aan de groei in Barneveld is het motto van de meerderheid.

Of men steek de kop in het zand (van Vink) of er is geen gevoel van urgentie als het om de klimaatproblemen gaat.

Het simpele feit, dat Barneveld groeit, is voldoende motief om weer in te steken een beleid voor meer asfalt neer te in het buitengebied.Een alternatief, namelijk anders omgaan met mobiliteit krijgt nauwelijks aandacht. B&W weten wel beter. Het MER advies was duidelijk. Nieuwe rondweg onvoldoende gemotiveerd en zoek een alternatief was het oordeel van de MER commissie.

In de raad van Barneveld wordt voorlopig nogniet echt nagedacht over een alternatief.

Op basis van achterhaalde beleidsuitgangspunten gaat de gemeenteraad  voort op de ingeslagen (rond)weg.

Onduidelijk bleef trouwens of de benodigde financiën wel beschikbaar zijn om de plannen te realiseren. Gesuggereerd werd eerder, dat de provincie Gelderland het tekort wel zal bijpassen. Waar is de toezegging van de provincie?

Het lijkt erop, dat de partijen, die nu de coalitie vormen vooral bezig zijn hun achterhaalde visie op de groei van Barneveld als excuus gebruiken.

Barneveld groeit, omdat het als overloopplaats functioneert, aangejaagd door de woningnood in de Randstad. Op langere termijn betekent dat een risico waar niemand het over heeft. Een implosie van de woningmarkt.

De structuurvisie van Barneveld moet nodig p de schop voordat de eerste schop voor weer meer asfalt de grond in gaat.

GroenLinks in Barneveld zal zich sterk maken voor een ander beleid dat meer rekening houdt met een duurzame toekkomst. Ook voor Barneveld.

 

Age Kamermans,

Kwartiermaker GroenLinks in Barneveld

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie