Afbeelding
Politie

'We konden zo de woonkamer in lopen'

11 december 2019 om 07:27 Inbraak

LUNTEREN De politie heeft dinsdagavond in Lunteren en Ederveen een witte voetjes actie gehouden. ,,Bij schrikbarend veel woningen en schuren bleek het heel eenvoudig om spullen weg te nemen. We hebben bijna 300 voetjes uitgedeeld."

Bij een witte voetjes actie gaan agenten, BOA's en burgers onaangekondigd langs woningen, schuren en auto's om te kijken of er ingebroken kan worden. ,,Tijdens het rondje Ederveen zijn we bij diverse inwoners de woonkamer, schuur of garage ingelopen. Zo makkelijk ging het." Opmerkelijk genoeg, ondanks alle aandacht om het inbrekers niet te makkelijk te maken, stuiten de agenten nog vaak op niet afgesloten huizen, schuren en auto's. ,,Autosleutels, portemonnees, fietsen tot aan een grasmaaier, en nog veel meer, we hadden het zo mee kunnen nemen."

Op plekken waar de politie binnen heeft kunnen komen, wordt een wit voetje achter gelaten. Daarop staat 'dit had de voetafdruk van een inbreker kunnen zijn'. De actie moet burgers nog meer bewust maken van het risico op een inbraak als je niet goed afsluit. ,,Het voordeel van deze actie is dat het geen vervelende consequenties had, maar dat kan maar zo anders zijn als er personen bij u in de woning staan die wél de verkeerde intenties hebben. Wees dus alert, vooral in de tijd dat het zo donker is! Voorkomen is beter dan genezen", aldus de wijkagent.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Portemonnee's, fietssleutels, autosleutels... dit zijn een van de spullen die we zomaar konden pakken. Vanavond hebben we in Lunteren en Ederveen een witte voetjes actie gehouden. Tijdens deze actie zijn we (wijkagenten van het buitengebied) samen met @handhaving_ede , wijkbewoners en leden van de buurtpreventie langs woningen gegaan om te kijken of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen of schuren openstaan of niet afgesloten zijn. In dat geval hebben we een 'wit voetje' achter gelaten: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: "Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn". Het doel van de actie was om mensen bewust te maken van het risico op insluiping/inbraak. De actie werd door bewoners erg gewaardeerd. #preventieactie #preventie #inbraak #Ederveen #Lunteren #alert #deuropslot #politie #handhaving #wijkagent #gemeenteede @wijkagent_lunteren @wijkagent_ederveen_deklomp @wijkagent_ede_buitengebied

A post shared by Wijkagent_Lunteren (@wijkagent_lunteren_ilco) on

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie