Archieffoto Rood Wit-Stroe.
Archieffoto Rood Wit-Stroe. Bram van den Heuvel

Bekeravontuur Rood Wit '58 ten einde

10 december 2019 om 23:13 Voetbal

VEENHUIZERVELD Rood Wit verloor verdiend van het eveneens in de derde klasse uitkomende Bergentheim, dat in de 65e minuut scoorde en aan dat ene doelpunt voldoende had om door te gaan naar de derde knock out ronde in de beker.

Bergentheim koos voor de opbouw en was veel meer in balbezit dan Rood Wit, dat op de counter loerde. Het eerste gevaar kwam dan ook van Bergentheim, dat al in de 3e minuut dicht bij de openingstreffer was. Het schot van Ronny Hakkers strandde op de kruising. Even later zorgde dezelfde speler opnieuw voor gevaar. Deze keer wist doelman Yorick Hartman de schuiver uit de hoek te halen. Daarna gebeurde er lange tijd weinig meer. Het tempo bij Bergentheim lag te laag om kansen te creëren, terwijl bij de counters van Rood Wit de eindpass te wensen overliet. Eerst in de 32e minuut leverde een goed door Mark Doppenberg en Daniël Gerritsen opgezette aanval een kans op voor Jop van Eyden, maar hij kreeg de bal niet onder controle, zodat de kans verloren ging. Even later kreeg Daniël Gerritsen op een lange bal van Justin Bos een goede schietkans, maar hij schoot over.

Na de hervatting drong Bergentheim Rood Wit terug in de verdediging. In de 50e minuut hield doelman Hartman met een knappe redding op een inzet van Jeffry Plaggenmarsch Rood Wit in de wedstrijd. Met vaak 21 spelers op de helft van Rood Wit viel in de 65e minuut de openingstreffer. Op een voorzet van Nick Buitenhuis tikt Ronny Hakkers de bal in het doel; 0-1. Eerst na het inbrengen van Winand van de Kamp en Marcel van Nieuwenhuizen werd Rood Wit in het laatste kwartier gevaarlijker. Marcel van Nieuwenhuizen kreeg tot tweemaal toe de kans op de gelijkmaker. De eerste keer strandde hij op de goed reagerende doelman Rolf Timmer, de tweede keer lobde hij ver naast. Ook Johan van den Brink had in de 87e minuut de gelijkmaker nog op zijn schoen. Hij schoot rakelings naast. Bergentheim hield de voorsprong vast en plaatste zich verdiend voor de volgende bekerronde.