Een goede boterham verdienen. Dat valt niet mee in de pluimveesector, waar schaalvergroting en lage opbrengsten al decennialang hand in hand gaan. De pluimveehouders in de Gelderse Vallei vinden daarin op verschillende manieren hun weg. Marjan en Gert Bouw, Marjan van de Vis en IJsbrand en Caroline Snoeij vertellen in deel 4 van de serie over de toekomst van de pluimveesector in de Gelderse Vallei over hoe zij op de markt anticiperen en welke strategische beslissingen zij hebben gemaakt.
Edward Doelman
GERT EN MARJAN BOUW: 'DE DINGEN DOEN WAAR DE MAATSCHAPPIJ OM VRAAGT''
Een paar stabiele jaren draaien met hun legpluimveebedrijf. Het is de wens van Gert en Marjan Bouw, die aan de Kleuterweg en Achterveldseweg in Barneveld circa 70.000 vrije-uitloopkippen houden, verdeeld over twee stallen. De Barneveldse eieren worden verk..