PREMIUM ARTIKEL

De boer op: 'Minder dieren? In de praktijk nog heel lastig'

Economie
Foto: Daniëlle Blokland
10 dec 2019, 15:00
Marjan en Gert Bouw: ,,Onze specialisatie heeft ervoor gezorgd dat er geld vrijkwam om ons bedrijf weer helemaal op te bouwen.
Marjan en Gert Bouw: ,,Onze specialisatie heeft ervoor gezorgd dat er geld vrijkwam om ons bedrijf weer helemaal op te bouwen."
BARNEVELD/VOORTHUIZEN

 Een goede boterham verdienen. Dat valt niet mee in de pluimveesector, waar schaalvergroting en lage opbrengsten al decennialang hand in hand gaan. De pluimveehouders in de Gelderse Vallei vinden daarin op verschillende manieren hun weg. Marjan en Gert Bouw, Marjan van de Vis en IJsbrand en Caroline Snoeij vertellen in deel 4 van de serie over de toekomst van de pluimveesector in de Gelderse Vallei over hoe zij op de markt anticiperen en welke strategische beslissingen zij hebben gemaakt.

Edward Doelman

GERT EN MARJAN BOUW: 'DE DINGEN DOEN WAAR DE MAATSCHAPPIJ OM VRAAGT''

Een paar stabiele jaren draaien met hun legpluimveebedrijf. Het is de wens van Gert en Marjan Bouw, die aan de Kleuterweg en Achterveldseweg in Barneveld circa 70.000 vrije-uitloopkippen houden, verdeeld over twee stallen. De Barneveldse eieren worden verk..

Deel dit artikel via:









advertentie