Voorleeshalfuurtje in de Bieb

9 december 2019 om 09:26 Activiteiten Deel je nieuws

Vrijdag 27 december 2019 van 10.00 tot 10.30 uur is er weer BoekStart & Lezen. Iedere laatste vrijdagochtend van de maand wordt er voorgelezen in de Bibliotheek Barneveld. We lezen de 27e voor uit het boek 'Kikker en het nieuwjaar'. In dit leuke verhaal komen diverse thema's aan de orde, waaronder winter, tradities en nieuwjaar. Kikker en zijn vriendjes gaan naar het nieuwjaarsdiner bij Varkentje, maar het loopt anders dan alle andere jaren. Het deelnemen aan deze activiteit is gratis, je hoeft geen lid te zijn en van tevoren aanmelden is niet nodig.

Voorlezen loont
Uit onderzoek blijkt dat voorlezen aan baby’s wel degelijk loont. Kinderen die vanaf hun geboorte worden voorgelezen, scoren hoger op taalontwikkeling en het spreken. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten te meten op de woordenschat. Daarnaast is het ook een warm moment samen met je kind, geeft het baby’s informatie over de wereld om hen heen, oefent het de luistervaardigheid en het concentratievermogen en prikkelt het voorlezen de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden.

Gratis jeugdlid
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. Alle jonge ouders ontvangen van de gemeente een brief met daarin de informatie over BoekStart en het gratis lidmaatschap van de Bibliotheek voor je baby. Bij inschrijving ontvang je het BoekStartkoffertje met twee boekjes en voorleestips. BoekStart & Lezen is een onderdeel van de programmalijn BoekStart. Dit is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek dat onderdeel is van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. Alle bibliotheken doen mee aan dit programma. De Bibliotheek Barneveld werkt hiervoor samen met de gemeente Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie