Sven van Rossum maakte tegen NVC een fraaie hattrick
Sven van Rossum maakte tegen NVC een fraaie hattrick Foto Rinus van Denderen

Achterveld klimt naar tweede plaats

7 december 2019 om 20:05 Voetbal

ACHTERVELD Een week voor de kraker tegen Eemnes deed Achterveld goede zaken. NVC werd met 2-6 verslagen. Vooral in de eerste helft speelde de ploeg van Jacco Meurs erg goed.

,,Ons plan was het zelfde als vorige week tegen VOP, alleen misten we toen veel kansen in het eerste kwartier, nu niet.'' Binnen tien minuten stond Achterveld al op een 0-2 voorsprong en bij rust was het duel al beslist: 1-4. ,,Ik denk dat we zes echt goede kansen kregen en daarvan schoten we er vier in, dat was wel lekker'', aldus Meurs, die minder tevreden was over de tweede helft. ,,Ik heb de ploeg gewaarschuwd om niet te slap aan de tweede helft te beginnen. Helaas was het toch een stuk minder wat we toen lieten zien."

Uiteindelijk kwam Achterveld, waar Joey van den Brink een van de uitblinkers was, niet meer in de problemen. Met een hattrick drukte Sven van Rossum zijn stempel op de overwinning. Doordat veel concurrenten verloren klom Achterveld naar de tweede plaats. Volgende week wacht Eemnes. Die ploeg is ook een kampioenskandidaat.

Doelpunten Achterveld: Sven van Rossum 0-1, Mike van Ruitenbeek 0-2, Jelle Neumann 1-3, Sven van Rossum 1-4 en 1-5, Bob van Ruitenbeek 2-6.