Afbeelding
Theo Beumer

SDS '55 wint voor zevende keer op rij

7 december 2019 om 18:53 Voetbal

HARSKAMP In de dorpenderby bij SV Harskamp keerde het Wekeromse SDS '55 met een 0-2 zege huiswaarts. Over het feit dat de zege op de juiste plek terecht kwam bestond ook na afloop geen misverstand. Maar de enig juiste conclusie van alle betrokkenen was dat het ook een tegenvallende derby betrof.

Door Eip Janssen

In het seizoen 2014/2015 ontmoeten beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband. SDS '55 bleek in Harskamp met 0-7 te sterk en werd kampioen in de vierde klasse.

,,Dat wilde ik deze keer voorkomen. De start was wat verdedigend met als doel zo lang mogelijk de 'nul' vast te houden", keek SV Harskamp trainer Connie van den Dikkenberg terug.

Na ongeveer zeven minuten spelen kon dat plan al de prullenbak in. ,,Ik zag een ongecontroleerde voorzet van SDS'55. Er was geen speler die aan de bal had kunnen komen. Mijn verdediger op dat moment wilde de bal weg koppen. Tom Hol miste de bal finaal en sloeg in een reflex de bal weg. Had hij dat niet gedaan had Laslo Welker kunnen uitverdedigen. De terecht gegeven vrije trap op zo'n achttien meter was een prooi voor SDS '55 speler Lennart Ploeg", had de trainer gezien.

De uitvoering van de vrije trap kende een gelukkig slot maar was niet die van een potentiële kampioensploeg.

,,Ik zag Lennart (Ploeg, red.) eerst in de muur schieten. De bal kwam terug voor zijn voet en hij trof doel", lachte SDS '55 speler Harold Vliem opgelucht.

De SDS-speler vond het na afloop symptomatisch voor het spel van zijn ploeg. ,,Natuurlijk hebben we de gehele wedstrijd een overwicht gehad. Achterin hebben we echt niets weggegeven, maar om nu te zeggen dat het een lekkere wedstrijd was. Nee, dat gaat inderdaad te ver", lacht Vliem.

Hij sloeg de spijker op zijn kop. Het in behoorlijke getale aanwezige publiek mocht weinig hoogstandjes aanschouwen. Het kat (SDS '55) en muis (SV Harskamp) spel verwarmde niet.

SDS '55 liet via Gerben Roelofsen een mooie kans op de 0-2 liggen. Bij de thuisclub was Laslo Welker na een goede voorzet van Tom Hol wat ongelukkig. Met nog zo'n tien minuten te spelen wisten ook Jos van Roekel en Lennart Ploeg het doel van Harskamp keeper Detmar Hardeman niet te vinden.

Met de toeschouwers al op weg naar de warme kantine zorgde goaltjesdief Jos van Roekel voor de toch wel bevrijdende 0-2.

,,Ik zag het van afstand. Eerst redde keeper Detmar Hardeman nog prima, maar de wegspringende bal viel voor de voeten van Jos (Van Roekel, red.). Met buitenkant voet krulde hij de bal binnen", had Vliem gezien.

SYSTEEMWISSEL ,,Dat was een moment wat je graag zou willen uitstellen. In de rust overwogen wat offensiever te gaan spelen. Maar de spelers voelden zich lekker in dit systeem. Wel merkte ik in de tweede helft dat de trainingsarbeid bij een aantal spelers nog niet voldoende is om gas te blijven geven", analyseerde SV Harskamp trainer Connie van den Dikkenberg.

In de tweede helft gebeurde er niet zoveel dat de toeschouwers opwond. Vooral SDS '55 leek al met de gedachten bij de topper van volgende week tegen koploper KSV Fortissimo.

,,Nee, dat denk ik niet. Probleem was alleen dat vele kansen niet de derde en wellicht beslissende treffer opleverden. Zelf liet ik nog een strafschop liggen. De Harskamp doelman (Detmar Hardeman, red.) ging naar de goede hoek", baalde Harold Vliem.

,,Ik heb het laatste kwartier offensief gewisseld. Met Aldo van Norel in de spits probeer je de aansluitingstreffer te forceren. Maar dat lukte niet. Ik denk dat er meer in gezeten had", meende Van den Dikkenberg.

Zijn oorspronkelijke spits Jordy Alers voegde er een wijs woord aan toe. ,,Dat mag wel zo zijn, maar in het veld voelde dat niet zo. Ik denk dat SV Harskamp reëel moet zijn. Na de training van donderdag hadden we als groep vast voor de 0-2 getekend. Nu is niet iedereen die overtuiging toegedaan. Ook dat is voetbal", sloot Alers af.

Nadat Jos van Roekel een meter of twee vrijstaand voor het doel naast kopte en wederom de 0-3 liet liggen, was het beste moment van scheidsrechter Celen het eindsignaal.

,,Volgende week tegen KSV Fortissimo zullen we er staan. SDS '55 telt drie punten achterstand en een aanzienlijk minder doelsaldo. Ik denk dat dat deze groep graag met in ieder geval een gelijk aantal punten de winterstop wil in gaan. Wie daarvoor gemotiveerd moet worden beseft het teambelang niet", sluit ook Harold Vliem gedecideerd af.

SDS '55 neemt in de vierde klasse C de tweede plaats in. De ploeg heeft drie punten en achttien doelpunten achterstand op de Edese opponent KSV Fortissimo.

SV Harskamp blijft de laatste plaats in de vierde klasse C bezetten met twee punten achterstand op EZC '84. Zaterdag komt Almen op bezoek.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie