Frits Poot.
Frits Poot. Eigen foto

'Een echte zeeman? Ik denk het niet'

29 november 2019 om 20:23 Mensen

BARNEVELD Shantycafé Het Roer Om houdt zondag voor het eerst een Shantycafé in Het Hoefslag in Barneveld. Frits Poot is al jaren lid van het koor. Hij vertelt graag over zijn passie voor zingen.

Leeftijd: 68
Woonplaats: Barneveld.
Burgerlijke staat: Gehuwd.
Beroep: Vrachtwagenchauffeur, maar nu gepensioneerd.
Vrijwilligerswerk: Af en toe doe ik wat klusjes bij bekenden in huis die problemen hebben met hun gezondheid. Daarnaast maak ik de zaal waarin het Parkinsoncafé gehouden wordt in orde.
Hobby´s: Ik houd van zeilen met klassieke zeilboten en varen met een motorboot door Nederland. Verder maak ik houten wanddecoraties die allemaal iets met water te maken hebben. En ik zing bij het Barneveldse shantykoor Het Roer Om.
Hoe lang zit u al bij het shantykoor? Vanaf de oprichting in 2007. Tussendoor ben ik ongeveer twee maanden weg geweest, maar ik miste het zo dat ik toch weer ben teruggekomen.
Collega-zangers noemen u een échte zeeman. Kunt u dat begrijpen? Nee, niet helemaal. Oké, ik vaar veel en praat hier graag over, maar een echte zeeman? Ik denk het niet. Ik heb ook geen anker of een moeder op mijn arm getatoeëerd staan. En dat zijn toch wel de echte, haha.

U organiseert een Shantycafé, wat kunnen bezoekers daar verwachten? Een shantycafé houdt in dat je samen met anderen geniet van shantymuziek. We hebben als vereniging een hoop mensen uitgenodigd om mee te komen doen. Iedereen is welkom om mee te zingen of gewoon alleen te luisteren. Als iemand zelf wil optreden, kan diegene zich aanmelden in de zaal. Er komen ook lijsten te hangen met teksten van nummers die we op een groot scherm kunnen projecteren zodat iedereen, die durft, kan meezingen. Er zijn munten te koop waarmee mensen een hapje en een drankje kunnen kopen. We hopen dat er mensen zijn die denken: 'Een shantykoor, daar wil ik ook bij'. Voor hen zijn er aanmeldmogelijkheden in de zaal. Jongeren zijn ook van harte welkom om zich aan te melden.

Wat vindt u zelf leuke nummers om te zingen? Ik zing persoonlijk graag Engelstalige nummers, zoals The Grimsby Lads of The Fields of Athenry. Ook Nederlandstalige nummers zing ik graag.

Heeft u een echte passie voor muziek? Ja! De radio staat bijna altijd aan.

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp ,Google Maps en Vaarkaart Nederland.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? In de zomer met een camper door Noorwegen trekken, om vervolgens met plaatselijke vissers mee te gaan om te vissen in fjorden.

Wanneer gaat u dat doen? Als ik een paar vissers heb leren kennen. En als mijn zwager me zijn camper wil uitlenen. Ik hoop dat je dit leest Jan.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Ik wil wel een keer met Willem-Alexander uit eten. Ik wil hem dan gelijk een leuke dag bezorgen. We beginnen met een bitterbal en een pilsje bij Café Ome Ko in Muiden, vervolgens lopen we naar De Groene Draeck. We bestellen wat te eten en praten dan gewoon. Niet over de wereldproblemen of het milieu, maar gewoon een goed gesprek. Ik denk dat we het samen wel goed zouden kunnen vinden.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Dat ik altijd veel praatte en dat ik pikzwart lang haar had.

Lijfspreuk: Doe wat je wilt (maar wel naar eigen eer en geweten) gekletst wordt er toch.

Wat is uw definitie van geluk? Spelen en knutselen met mijn kleinkinderen.

Wat is uw slechtste gewoonte? Mijn slechtste gewoonte is misschien wel dat ik zelf vind dat ik geen slechte gewoontes heb.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? De boot.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Onze kat, die leidt zo relaxed zijn eigen leven. Hij heeft natuurlijk wel een goed baasje.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Dat was naar Terschelling, toen de kinderen nog klein waren. We gingen altijd met een oude zeilboot en huurden daar een fiets. Het is geweldig om over het eiland te fietsen.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Hebben we nooit gehad. Als het regent wordt het droog en file's lossen ook weer op.

Wat was als kind uw droomberoep? Internationaal vrachtwagenchauffeur en sleepbootkapitein.

Wie is uw grote voorbeeld? Ik heb zoveel goede voorbeelden dat ik deze vraag liever niet beantwoord. Ik ben bang dat ik iemand vergeet.

Wat is uw favoriete muziek? Ierse volksmuziek (op dit moment ), maar dat verandert bij mij nog weleens.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik maak in mijn garage wanddecoraties van ruw gehakt hout.

Bent u gelovig? Ik ben Nederlands Hervormd opgevoed, maar ga niet iedere zondag naar de kerk.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Als iemand merkt dat ik een nachtmerrie heb mogen ze me wakker maken, maar anders laten ze mij maar lekker liggen.

Favoriet eten? Italiaans.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Barneveld, wat zou u dan als eerste veranderen? Ik woon in Barneveld Zuid en stoor me mateloos aan de wildgroei van schuttingen in de Slotstraat. Ik vind dat de gemeente hierop moet handhaven. Al zetten ze er maar beukenhaagjes voor, daar knapt de wijk zo van op.

Wat zou u doen met een miljoen? Omdat U het zo snel vraagt, is mijn eerste gedachte een nieuw fietszadel op mijn oude fiets. Maar als het wat meer tot me doordringt, gericht op de toekomst een huisje kopen met een slaapkamer en toilet en douche op de begane grond, maar wel met een garage of een ruime schuur. De rest, op een klein bedrag na, mogen de kinderen gebruiken voor de aflossing van hun hypotheek. Dat geeft toch zoveel vreugde die blije kindergezichtjes.

Wat is uw grootste ergernis? Mensen die iedereen hun wil willen opleggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie