Afbeelding
AberMedia

Bestuurster zet auto in vangrail; file en langzaam rijdend verkeer A1

23 november 2019 om 15:50 Ongeval

BARNEVELD Op de snelweg A1 ter hoogte van Barneveld heeft zaterdagmiddag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Dit veroorzaakte een file van ruim drie kilometer vanuit de richting Amersfoort. Door "kijkers" op de andere rijbaan stagneerde ook daar het verkeer, met als gevolg langzaam rijdend verkeer.

Rond 13.50 uur werden naast de politie ook de brandweer en ambulance gealarmeerd voor een melding dat er een aanrijding met letsel had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat de bestuurster van een personenauto de controle over haar auto was kwijtgeraakt en dat haar voertuig tegen de middenvangrail tot stilstand was gekomen. Door de klap is het linker voorwiel geheel afgebroken. De vrouw bleek ongedeerd en was zelf al uit haar auto gekomen, waardoor geen inzet nodig was voor de ambulance en brandweer.

Een inspecteur van wegbeheerder Rijkswaterstaat sloot de linker rijbaan af en heeft het ongeval beveiligd. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd.

Later op de dag, rond 20.30 uur, is in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met vervanging van een deel van de middenvangrail. Vanwege dit werk werd aan beide kanten van de snelweg de linker rijbaan tussen afslag Voorthuizen en knooppunt A1/A30 tijdelijk afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie