Herman en Nelly van Ledden.
Herman en Nelly van Ledden. Pauw Media

Het verhuisverhaal van Herman en Nelly van Ledden

22 november 2019 om 10:27 Nieuws

BARNEVELD Van Vliegersveld - waar Herman en Nelly van Ledden bijna dertig woonden - naar het kloppend hart van Barneveld. Hun nieuwe tweekamerwoning, driehoog met uitzicht op de Oude Kerk overtreft alles. Ze gaan nooit meer weg van 'het mooiste plekje van Barneveld'.

Linda van Maanen

We zaten op zo'n punt: óf we knappen onze hoekwoning aan de Hackfortlaan op, waar we niet echt veel zin in hadden, óf we gaan verhuizen. Ons oog viel twee jaar geleden op een appartement in dit complex Schouten Hof. We bezochten de woning en voelden gelijk een klik. We zijn in totaal wel vier keer gaan kijken, maar hebben te lang getreuzeld. De woning werd door een ander gekocht. Wat een domper. We vonden het heel erg. We besloten vanaf dat moment om actief door te zoeken naar een ander appartement", blikken Herman (73) en Nelly (72) terug.

En die zoektocht viel lang niet mee. Ze hebben zeker veertien verschillende appartementen bezocht. Of de ligging was niet goed, of er was geen ruimte voor hun caravan, of er was geen aparte of een te kleine berging. ,,Nergens was er die klik. Begin dit jaar spraken we uit dat we toch maar op de Hackfortlaan bleven, waar we het een en ander zouden gaan aanpassen. Tot makelaar Bernd van Hardeveld ineens belde. Hij gaf aan dat er een vergelijkbaar appartement in dit zelfde complex te koop kwam, gunde het ons en belde ons daarom als eerste, gezien die eerdere teleurstelling. We bevelen Bernd overigens ook bij iedereen van harte aan, zó goed en fijn is het hele traject verlopen. De bezichtiging was op vrijdag om 16.00 uur en de dag erna, op zaterdag, was het om acht uur in de avond rond", zeggen ze diep dankbaar. Ze vinden dat God de eer en lof moet krijgen. ,,Dat wij hier wonen, is Gods plan", vertellen ze. Het geloof speelt een grote rol in hun leven. Ook bij de adoptie van hun kinderen Rhodé, Eunice en Joël uit India.

ALLES BINNEN HANDBEREIK Herman en Nelly vielen als een blok voor het uitzicht. Ze kijken uit op het Torenplein met daarachter als bonus 'n weids landschap. De royale hal sprak ze aan, net zoals de keuken en de badkamer waar niets aan gedaan hoefde te worden. ,,Ik heb een hekel aan kapitaalvernietiging. Het past bij ons om wat goed is zo te laten", verduidelijkt Herman. Dan heb je nog die privé-parking, de ruimte voor de eigen caravan én de grote berging voor alle spullen. ,,En al die dorpse voorzieningen binnen handbereik is natuurlijk heerlijk. Het pakt nóg fantastischer uit nu we er wonen. Het Schaffelaarse bos, de Jumbo, de apotheek, de Chinees, de Oude kerk aan de overkant; het is allemaal zo dichtbij. Je hoeft niet meer de auto te pakken of de fiets. Laatst was hier een carillonconcert aan de overkant met speakers. Dat is toch genieten?! Of neem de schitterende zonsondergang aan de achterkant van ons appartement. Dan zitten we op het balkon en zien de zon ondergaan tussen het Bakkershuis en Callenbroeck. Daar genieten we elke keer weer intens van", aldus Nelly. Net zoals ze genieten van het warme ontvangst en de fijne contacten met hun medebewoners.

HEEL VEEL BOEKEN Eén van de allergrootste uitdagingen van de hele verhuizing waren alle boeken over theologie en kerkhistorie van Herman: een paar duizend stuks. Een aantal dozen deed hij al weg. Al die overige boeken - ongeveer acht kasten vol - móesten mee. ,,Er moest dus een slim systeem worden bedacht om de boeken een plekje te geven. Tegelijk mogen die kasten niet naar voren vallen. Nu is een speciale maatwerkwand met verrijdbare kasten ervóór ontstaan, zodat ik gewoon bij élk boek kan komen", zegt Herman tevreden.

STEL NIET UIT Door hun eigen verhuiservaring drukt Herman tot slot andere mensen op het hart om niet te lang te wachten met verhuizen tot je te oud bent. ,,Als iemand toch al van plan is te verkassen, doe het dan zo rond de leeftijd van 70 jaar. Straks gaat het fysiek niet meer en dan moeten de kinderen of anderen alles voor je doen. Wij hebben nu alles zelf kunnen oppakken, met wat hulp. Dat is veel waard."

Aangeboden door: Van Hardeveld Makelaardij 

De Schouten Hof.
Afbeelding
Herman: ,,Het past bij ons om wat goed is zo te laten.''
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie