Bezoekers van de twaalfde Winterfair in Garderen gaan terug naar de tijd van Charles Dickens.
Bezoekers van de twaalfde Winterfair in Garderen gaan terug naar de tijd van Charles Dickens. Eigen foto

Sfeervolle Winterfair in Dickensstijl

19 november 2019 om 12:25 Advertorial_2

GARDEREN Nu de dagen korter en de avonden langer worden, is bij De Beeldentuin in Garderen de organisatie van de Winterfair in Dickensstijl in volle gang. Stap voor stap ontstaat een prachtig en sprookjesachtig decor waarin bezoekers straks terug gaan naar het Engeland van 1850. Eind november en begin december vinden zij bij tal van kramen een keur aan producten en ontmoeten zij allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens. Dit jaar vindt de Winterfair voor de twaalfde keer plaats en het evenement is groter dan ooit.

Meer dan tachtig tenten, kraampjes en stands staan binnen en buiten op de Winterfair. Tel daar de winkels bij in het hoofdgebouw met de kenmerkende oude gevels. Daarachter gaan compleet ingerichte kamers schuil met de leukste producten en ideeën voor thuis. Luister naar verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk demonstraties van oude ambachten, warm je bij de vuurkorven en ruik de geur van gepofte kastanjes. Vergeet niet een wens te schrijven voor een ander en hang je kaart in de verlichte wensboom.

ZANDCREATIES Bezoekers die dit jaar het Veluws Zandsculpturenfestijn niet konden bezoeken, hebben geluk. Zandcreaties, zoals het dierenrijk in een grote overdekte ruimte, blijven tijdens de Winterfair staan. Neem zeker een kijkje bij het dierenrijk, waarin de makers liefst vijftig dieren hebben verwerkt. Of dwaal langs een imposante skyline van achttien meter en 'duik' in de onderwaterwereld, waarbij lichtprojecties zorgen voor een verrassend watereffect. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich horen.

Wie even op adem wil komen, kan terecht in brasserie-lunchroom de Rozentuin of op het overdekte winterterras, waar je wordt bediend door, onder andere, mensen met een verstandelijke beperking. Neem een glas Glühwein, een kop erwtensoep, een beker chocolademelk of een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet.

De Winterfair in Dickensstijl vindt plaats van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 november én van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 december bij De Beeldentuin in Garderen. Openingstijden: 10.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag sluit de fair om 17.00 uur. Toegangsprijzen: 7,50 euro (14 jaar en ouder). Entreekaarten met korting via www.winterfairgarderen.nl. Kinderen tot en met 13 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is ook gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie