De Sint en zijn pieten komen zaterdag aan in Barneveld, Kootwijkerbroek, Terbroek en Voorthuizen.
De Sint en zijn pieten komen zaterdag aan in Barneveld, Kootwijkerbroek, Terbroek en Voorthuizen. Bram van den Heuvel

Bibberen tijdens de intocht: Sint arriveert in Barneveld, Voorthuizen, Terbroek en Kootwijkerbroek

16 november 2019 om 08:20 Activiteiten

BARNEVELD Jong en oud kan vandaag in Barneveld, Kootwijkerbroek, Terbroek en Voorthuizen genieten van de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten. Wel wordt aangeraden om een dikke jas, sjaal en paraplu mee te nemen. De temperatuur ligt rond de 6 graden, maar door een matige zuidwestenwind ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt. Ook moet er rekening worden gehouden met hier en daar wat regen, al lijkt het geen verregende dag te worden. 

Een overzicht van de activiteiten rondom de Sint in de gemeente: 

Zaterdag 16 november

BARNEVELD

Rond 13.30 uur stapt de stoet van de Sint uit de trein op station Barneveld Centrum. Vanuit daar huppelt de Goedheiligman op zijn paard richting het Raadhuisplein waar hem een muzikaal welkom te wachten staat.

Ook nemen de Sint en zijn entourage hun intrek in het Sinthuis, dat dit jaar is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Jan van Schaffelaarstraat 6. Op zaterdag 23 en 30 november kunnen kinderen op bezoek bij Sint en zijn pieten in het Sinthuis. Er staan beide dagen ook verschillende activiteiten op het programma. Op woensdag 20 en 27 november zijn enkel de pieten er en kunnen kinderen van 13.00 tot 16.00 uur knutselen onder leiding van DOL-FIJN Kinderopvang.

KOOTWIJKERBROEK

De intocht in Kootwijkerbroek begint om 14.00 uur vanaf de Puurveense Molen. Vervolgens vertrekt de stoet vanaf de molen linksaf over de Essenerweg en dan rechtsaf De Wiek rond. De Essenerweg wordt overgestoken naar de Jan van der Heydenstraat en aan het eind van de weg rechts over de Kosterijweg. Vervolgens links naar de Rehobothstraat, de Paltrokstraat en het bruggetje over naar De Essenburcht.

TERBROEK

De Sint arriveert om 14.00 uur in Terschuur. Aansluitend wordt het Sinterklaasfeest gevierd in De Belleman.

VOORTHUIZEN

Ook brengt de Sint een bezoekje aan Voorthuizen. De intocht begint om 15.00 uur bij De Punt. Vervolgens loopt de stoet richting het Bunckmanplein. Ondertussen verzorgt goochelaar Joost (vanaf 15.00 uur) een optreden op het Bunckmanplein. De Sint wordt ontvangen door loco-burgemeester André van de Burgwal en Anton Kooijman (namens Ondernemersvereniging Voorthuizen). Het feest is rond 16.45 uur afgelopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie