Jacoline Fluit van DBA advies Verzekeringen | Hypotheken | Bankzaken
Jacoline Fluit van DBA advies Verzekeringen | Hypotheken | Bankzaken Rik Jansen

De Specialist: Hoe kies ik de juiste zorgverzekering?

11 november 2019 om 12:40 Nieuws

BARNEVELD De juiste keuzes maken bij het afsluiten van een zorgverzekering is niet altijd gemakkelijk. Natuurlijk kunt u gebruik maken van een zorgvergelijker. Maar liever maak ik hiervoor een afspraak en zoeken wij samen met u naar een goede zorgverzekering. Bij een goede gezondheid kan worden gekozen voor een hoog eigen risico, geen of een beperkte aanvullende- en tandartsverzekering. Kiest u voor meer zekerheid dan nemen wij een uitgebreidere aanvullende verzekering cq. tandartsverzekering zeker mee in onze vergelijking. Maar altijd beginnen we met de vraag welke zorg u heeft gebruikt de afgelopen jaren en bekijken we samen welke dekking het best bij u past.

BASISVERZEKERING Wij beginnen met de basisverzekering. Veel zorgverzekeraars bieden een natura- en een restitutiepolis aan. Een enkele zorgverzekeraar heeft nog een polis, waarbij u vrij bent te kiezen welke zorgverlener u wilt inschakelen. Ik leg dan uit dat u bij de keuze voor een naturaverzekering goed moet opletten dat u gebruik maakt van die zorgverleners (specialisten, apotheken en ziekenhuis, therapeuten) waarmee de zorgverzekeraar afspraken over de tarieven mee heeft gemaakt, zogeheten gecontracteerde zorg. Zelf hecht ik er belang aan om een verzekering te kiezen waarbij je zelf kunt bepalen naar welke zorgverlener je wilt gaan. Zelf kiezen…dat kan het verschil maken.

AANVULLENDE VERZEKERINGEN Welke aanvullende dekkingen u nodig heeft is afhankelijk van veel factoren. Bij opgroeiende kinderen hoort een beugel, bij ADHD- klachten medicijnen met een eigen bijdrage, bent u slechtziend dan wordt u geconfronteerd met kosten voor een bril en heeft u gewrichtsklachten wellicht met de fysiotherapeut. Voor sommige mensen zijn deze extra kosten geen probleem, maar bij veel mensen zorgen deze nota's voor financiële zorgen. Via de zorg-app die veel zorgverzekeraars aanbieden kunnen we de zorgkosten over meerdere jaren inzichtelijk maken en daardoor samen met u een goede keuze maken.

EIGEN RISICO EN EIGEN BIJDRAGE Hierover bestaan veel misverstanden en is er veel onduidelijkheid. Voor een ieder boven de 18 jaar geldt het wettelijk eigen risico van € 385,-. Dat hoeft u dan weer niet voor een bezoek aan uw huisarts of bijvoorbeeld een verloskundige en de wijkverpleegkundige te betalen. Bij sommige hulpmiddelen en medicijnen wordt er naast het eigen risico ook nog een eigen bijdrage in rekening gebracht. Waardoor de onverwachte kosten voor een gehoorapparaat of een kunstgebit onverwacht flink oplopen. In zo'n situatie kan een aanvullende verzekering een uitkomst zijn. Tijdens mijn advies bespreek ik met u welke kosten u het aankomend jaar verwacht.

Het eigen risico kunt u verhogen met een vrijwillige eigen risico tot maximaal € 885,-. Hierdoor wordt de premie lager. Ik leg dan wel uit dat er, als er kosten worden vergoed vanuit de basisverzekering, dit bedrag in een keer moet worden betaald. Kortom een goed advies zorgt voor een bewuste keuze en een onbezorgd verzekeringsjaar!

Aangeboden door DBA advies in Barneveld 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie