Afbeelding
Politie

Politie grijpt inbrekers na achtervolging met hoge snelheid

7 november 2019 om 13:44 Inbraak

BARNEVELD Na een achtervolging met een snelheid van 98 kilometer per uur in de bebouwde kom heeft de politie dinsdagavond in Barneveld drie mannen aangehouden. De verdachten zijn bekenden van de politie en zijn eerder veroordeeld voor auto-inbraken.

Rond 23.00 uur registreerde een camera op snelweg A1 een kenteken dat mogelijk in gebruik was bij auto-inbrekers. Op het moment dat de mannen de uitgerukte politie in beeld kregen, namen ze snel de afrit naar de A30. Ook daar was de politie echter aanwezig. De verdachten trapten het gaspedaal flink in, maar slaagden er niet in om de politie af te schudden. Wel gooide één van de mannen een laptop uit het raam.

Op bedrijventerrein Harselaar noteerde de politie een snelheid van 98 km/uur, waar 50 is toegestaan. ,,Plotseling kwam de auto van de verdachten tot stilstand. Twee mannen sprongen uit de auto en begonnen te rennen. De derde probeerde nog ongezien van de bestuurdersstoel te klimmen naar de bijrijderskant. Hij werd als eerste aangehouden'', meldt de politie. Een andere verdachte gaf zich gewonnen na een flinke sprint en nummer drie werd aangetroffen bij een bedrijf, waar hij zich probeerde te verstoppen.

Uit onderzoek bleek dat de laptop is gestolen bij een auto-inbraak in Deventer. De verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd op verdenking van meerdere snelheidsovertredingen, gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie