Afbeelding
Wouter van Dijk

Politie: 'Geen confrontaties tussen boeren en actiegroepen'

7 november 2019 om 10:24 Overig

BARNEVELD Volgens de politie Oost-Nederland is het nergens in de gemeente Barneveld tot confrontaties gekomen tussen verontruste boeren en dierenactivisten. Die dreiging was wel reëel, waarop de politie besloot op scherp te staan.

De politie kreeg signalen dat dierenactivisten zich op diverse plaatsen in Barneveld zouden verzamelen, om actie gaan voeren bij stallen van diverse boeren. De politie nam de zaak hoog op, ,,mede gezien het feit dat er woensdag ook een uitspraak was gedaan in de strafzaak tegen leden van actiegroep 'Meat the Victims'", aldus de politie. ,,Daarnaast was het woensdag Dankdag, wat zou betekenen dat veel boeren in de kerk zouden zitten."

De zaak werd opgeschaald, om te voorkomen dat beide partijen op wat voor manier dan ook met elkaar zouden worden geconfronteerd. Er werd onder meer een helikopter ingezet om bijzondere bewegingen vanuit de lucht op te pikken. Er werden alleen verontruste boeren gesignaleerd. Zij vertrokken uiteindelijk, zonder dat het ergens tot een confrontatie kwam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie