Afbeelding
AberMedia

Veel schade door brand in bedrijfsverzamelgebouw Barneveld

7 november 2019 om 07:32 Brand

BARNEVELD In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Anthonie Fokkerstraat in Barneveld is vanochtend brand uitgebroken in de opslagruimte van een stucadoorsbedrijf. Een afvalcontainer heeft daar in brand gestaan.

De eigenaar ontdekte vanochtend bij aankomst de brand en heeft een ruit ingetrapt om naar binnen te gaan. Door de hitte en rookontwikkeling was dat echter niet mogelijk. Van de centralist van de 112-meldkamer, die hij ondertussen aan de lijn had, kreeg hij te horen dat hij buiten moest blijven. Dit was rond half zeven. 

Bij aankomst van de brandweer waren de meeste vlammen al gedoofd. ,,De brand heeft zich grotendeels zelf gedoofd", aldus een woordvoerder van de brandweer.

De hitte in het pand is enorm geweest. Naast een ontzette overheaddeur, de brandweer heeft deze met een kettingzaag opengebroken, was de waterleiding in het pand gesprongen. Het naastgelegen pand heeft ook rookschade opgelopen. De brandweer heeft drie grote gasflessen uit het gebouw gehaald. 

De schade is enorm. Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden namens de gezamenlijke verzekeraars te helpen met het afronden van de schade en een snelle doorstart van het bedrijf.

Bron video: Aber Media.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie