Afbeelding
Eigen Foto

'Mijn gezicht komt elke maand voorbij op een grote nieuwssite'

6 november 2019 om 09:24 Mensen

BARNEVELD Pieter-Bas Hazeleger is medeorganisator van het evenement Run by Night. Hiervoor wordt het Barneveldse centrum vrijdagavond omgetoverd tot een sfeervolle hardloopbaan.

Leeftijd: 27 jaar.
Woonplaats: Barneveld.
Burgerlijke staat: Samenwonend met Rachel.
Beroep: CAO-specialist bij Jigler.nl, onderdeel van P-services HR group.
Vrijwilligerswerk: Vrijwilliger bij SDV Barneveld, organisator van de Jigler Run by Night en het P-services 7x7 voetbaltoernooi.
Hobby´s: Voetballen bij SDV Barneveld 3.
Wat is er zo leuk aan de Run by Night? De Run by Night is een uniek evenement in Barneveld. Hardlopen door het centrum van Barneveld, in het donker, met al dat publiek langs de route is een geweldige ervaring voor de lopers. Naast de strijd tussen de individuele lopers is het ook fantastisch om te zien hoe de bedrijven met elkaar de strijd aan gaan. Achteraf kan iedereen de wedstrijd nog even nabespreken, onder het genot van een hapje en drankje, in de gezellige feesttent op het Raadhuisplein. Verder is het voor mij persoonlijk erg leuk om dit met collega's te kunnen organiseren. Voor het bedrijf is dit een soort teamuitje waar we al maanden naartoe werken. Ongeveer 50 collega's helpen die avond namelijk mee als vrijwilliger. Zo leer je je collega's ook op een andere manier kennen. Daarnaast ben ik afgestudeerd als Sportmanager. Op deze manier kan ik alles wat ik heb geleerd tijdens mijn studie toepassen in de organisatie van dit mooie evenement.
Wat maakt hardlopen in het donker speciaal? De sfeer die je in het donker kunt creëren door het gebruik maken van lichteffecten is heel bijzonder. Hierdoor krijg je het centrum van Barneveld op een hele bijzondere manier te zien. Het mooiste is dat de deelnemers hier ook een belangrijke rol in kunnen spelen door het dragen van lichtjes, fluoriserende kleding en veters en lichtgevende ballonnen.
Zit het evenement al vol? Nog niet. We hebben al veel inschrijvingen binnen, maar we hebben een ruime vergunning. Dus speciaal voor die mensen die nog twijfelen: 'je krijgt spijt als je niet hebt meegelopen'. Daarnaast gaat het inschrijfgeld naar het goede doel 'Stichting DAANtje', dat pleeggezinnen en gezinshuizen in de gemeente Barneveld ondersteunt. Nog een reden dus om je aan te melden. Inschrijven kan nog tot donderdag 18:00 uur.
Gaan er nog bijzondere dingen gebeuren tijdens het evenement? Het evenement is één groot feest. Denk aan de fantastische sfeer bij start en finish en de bijzondere ervaring in de Emmastraat, die wordt omgetoverd tot een blacklight-straat. Verder worden de lopers onderweg aangemoedigd door een geweldige muziekband en natuurlijk de talloze supporters die op het evenement zijn afgekomen.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Social media, een (voetbal)nieuwsapp en Dumpert.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Een rondreis door Noord- of Zuid-Amerika.

Wanneer gaat u dat doen? Nodig me maar uit.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Johan Cruijff, maar aangezien dat helaas niet meer kan is Lionel Messi ook prima.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Die voetballende jongen met die harde aanstekelijke lach (en 'Grell', haha weten jullie het nog Miquel, Everhard en Davy?).

Lijfspreuk: 'The best stories never start with a salad.' Wanneer we een avond met vrienden zitten komen altijd de beste verhalen weer boven. En nee, die prachtige momenten begonnen inderdaad nooit met een salade.

Wat is uw definitie van geluk? Mijn vriendin en vrienden, in combinatie met de zon, strand, koud biertje en gezelligheid.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Momenteel aan ons huis en tuin. Bijna een jaar geleden hebben wij de sleutel van ons nieuwbouwhuis gekregen en nog steeds doen we hiervoor bijna wekelijks nieuwe aankopen. De eerstvolgende aankopen? Een boom, grasmaaier en een frituurpan haha.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Programma's als Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Verder ben ik een Netflix-liefhebber.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Dat was Bali. We hebben in 3 weken het hele eiland verkend. De gastvrijheid van de bevolking en de prachtige natuur is mij het meest bijgebleven.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Ik ben ooit wel eens acht dagen op vakantie geweest. Hoe durfde ik dat te doen? Veel te kort.

Wat was als kind uw droomberoep? Brandweerman, in de voetsporen van mijn vader. Als kind mocht ik regelmatig met mijn vader mee naar de kazerne en dat was natuurlijk ontzettend gaaf. Vooral ook wanneer je als slachtoffer onderdeel mocht zijn van een brandweeroefening.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Ongetwijfeld de vakanties in het buitenland op de camping. 's Avonds potjes ping-pong 'rond-de-tafel' en kampvuur aan de rivier. Ik kan me nog herinneren dat mijn ouders een keer vanwege het slechte weer naar huis wilden. Ze moesten mij omkopen om mee te gaan.

Wat is uw favoriete muziek? Dat is heel breed, maar vooral Top2000 en Nederlandstalig. En op vrijdagmiddag gaat natuurlijk de foute muziek aan, om alvast in de stemming van de vrijdagmiddagborrel te komen.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat ik ongeveer elke maand wel met mijn gezicht te zien ben op een grote nieuwssite, of in een landelijke krant. Tijdens mijn studiejaren ben ik ooit eens ongemerkt gefotografeerd op het station in Amsterdam tijdens een treinstoring. Die foto is toen gebruikt bij een nieuwsbericht over vertraging in het treinverkeer, en sindsdien komt die foto elke keer weer terug bij nieuwsberichten over vertragingen. Zelf zie ik ze niet eens altijd, maar dan krijg ik weer allemaal appjes van bekenden dat ze me weer ergens gespot hebben. Dat blijft wel grappig.

Bent u gelovig? Ja, ik heb een christelijke levensopvatting

Favoriet eten? Spinazietaart. Een hartige taart van onder meer bladerdeeg, spinazie, kwark en kaas.

[Als u het voor het zeggen had in de gemeente Barneveld, wat zou u dan als eerste
veranderen?] Meer inzetten op evenementen en festiviteiten voor jongvolwassenen in Barneveld.
Bijvoorbeeld een afsluitend feest na de Oud Veluwse Markt of het Ballonfiësta? En waarom
wordt die Koeweide zo weinig gebruikt? Dat is toch een fantastische locatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie