Van links naar rechts Gerard van den Bosch, Brechtje van den Beuken-van den Bosch, burgemeester Asje van Dijk en Gert van den Bosch.
Van links naar rechts Gerard van den Bosch, Brechtje van den Beuken-van den Bosch, burgemeester Asje van Dijk en Gert van den Bosch. Bosch Beton

Zoon en dochter nemen roer over bij Bosch Beton

4 november 2019 om 19:22 Economie

BARNEVELD Gerard van den Bosch en Brechtje van den Beuken-van den Bosch zijn de nieuwe directeur-eigenaren van Bosch Beton in Barneveld. Zij hebben het bedrijf per 1 november formeel overgenomen van hun vader Gert van den Bosch. Dat meldt de onderneming in een persbericht.

Bosch Beton, opgericht in 1968, is in Nederland marktleider met verkoop, levering en plaatsing van voorgefabriceerde betonnen keerwanden. Het bedrijf is de afgelopen jaren ook actief in het buitenland. Klanten komen uit de agrarische sector en de grond-, weg- en waterbouw in Nederland, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk.

In juni dit jaar vond de verhuizing plaats van de Wesselseweg in Kootwijkerbroek naar de Grote Bosweg op Harselaar-Driehoek in Barneveld. Daar wordt volgens de onderneming duurzaam en energieneutraal geproduceerd.

VEEL ERVARING ,,De continuïteit van de onderneming heeft altijd voorop gestaan'', meldt oud-directeur Gert van den Bosch. ,,Met de overname door Gerard en Brechtje laat ik het bedrijf in goede handen achter. Beiden hebben veel ervaring en weten als geen ander als jonge ondernemers waar het om gaat in de huidige markt. Met het aantreden van de nieuwe generatie komt de focus te liggen op het verduurzamen van het productieproces om zodoende onze positie in de markt te waarborgen."

De nieuwe directeur-eigenaren zijn op jonge leeftijd begonnen bij Bosch Beton. Na ook ervaring te hebben opgedaan bij andere werkgevers, kroop het bloed waar het niet gaan kon en keerden ze allebei terug. Ze zijn al jaren, naast hun vader, verantwoordelijk voor de dagelijkse, operationele bedrijfsvoering.

OPEN DAGEN Bosch Beton opende vrijdag 1 november de deuren voor relaties die direct betrokken waren bij de bouw en realisatie van de nieuwe fabriek. Een dag later was er een open dag voor familie en vrienden van alle werknemers. In totaal is het evenement bezocht door ruim 1.800 genodigden.

De officiële opening van de nieuwe fabriek op 1 november door burgemeester Asje van Dijk is ,,zowel letterlijk als figuurlijk het begin van een nieuw tijdperk'', aldus de betonproducent uit Barneveld.

KOOTWIJKERBROEK Gert van den Bosch gaat zich samen met zoon Brand Jan vanuit Bosch Beheer BV verder oriënteren op nieuwe en duurzame activiteiten met betrekking tot energie, beton en gebiedsontwikkeling. Zo is het de bedoeling dat de oude fabriekslocatie aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek volledig wordt omgevormd tot een modern en groen energiepark. ,,Daarnaast worden nieuwe betonactiviteiten ontwikkeld die gericht zijn op hergebruik van materialen en reductie van CO2. De raakvlakken met Bosch Beton worden daarin benut om elkaar te versterken.''

Vrijdag en zaterdag waren er open dagen in de nieuwe fabriek in Barneveld voor relaties en familie en vrienden van alle werknemers.
Het foodplein tijdens het open huis op vrijdag en zaterdag.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie