Henk en Erika van Manen genieten in hun nieuwe woning in de Barneveldse woonwijk De Lors.
Henk en Erika van Manen genieten in hun nieuwe woning in de Barneveldse woonwijk De Lors. Pauw Media

Het verhuisverhaal van Henk en Erika van Manen

1 november 2019 om 10:46 Zakelijk

BARNEVELD Uit nieuwsgierigheid bezochten Henk (60) en Erika (54) van Manen vorig jaar een informatieavond over gasloze wijk De Enk in Barneveld. Een maand later waren ze, vrij onverwacht, de kopers van een nieuwe middenwoning aan de Oltmanshof.

Linda van Maanen

,,We hadden net gegeten en ruimden de boel op. Henk las de krant en zag iets over die informatieavond. We gingen er totaal spontaan heen. Waren eigenlijk gewoon nieuwsgierig naar wat zo'n gasloze wijk dan is. Het was heel gezellig in het Schaffelaartheater, kwamen er allemaal bekenden tegen. Ze vroegen: 'Gaan jullie verhuizen'? En ons antwoord was: 'Nee, helemaal niet. We willen niet verhuizen, we wonen heel fijn aan de Jacob Catsstraat'. We raakten die avond natuurlijk toch aan de praat met een makelaar. En ja, daarna volgde een geheel vrijblijvende taxatie van ons huis", blikt Erika terug.

ZELFDE BUURTJE De 'prima waarde' van hun huis zette de Barnevelders aan het denken. De achtertuin werd wel wat groot voor Henk, die drie jaar geleden met succes vier omleidingen kreeg en mede daardoor toch anders over de toekomst ging nadenken. ,,Liever een kleinere tuin en leuke dingen doen in het weekend dan altijd die grote tuin 'moeten' doen. Onze twee jongens waren ook al het huis uit. Alleen Rosilde (21) woont nog thuis. Als we dan al zouden verhuizen, dan alleen binnen dezelfde buurt. We hebben hier maar liefst 23,5 jaar gewoond. Het is vertrouwd, de kinderen kennen de wijk als hun broekzak", zegt het stel.
Prompt kwam een huis te koop aan de Oltmanshof, tientallen meters verderop. ,,We hebben in een opwelling een bod gedaan, maar het ging niet door. We legden ons erbij neer. En toen kwam even later dit naastgelegen huis, dus óók aan de Oltmanshof, vrij. Het kwam te koop via een andere makelaar, maar Margreet Kap belde ons op, want ze wist dat dit precies iets voor ons zou zijn. Diezelfde middag zijn we met haar gaan kijken. We deden gelijk een bod. In eerste instantie werd het bod niet geaccepteerd, dat was echt jammer. De volgende dag belde Henk naar mijn werk met goed nieuws: 'Het gaat toch door, het is rond'. We waren dolblij", aldus Erika, die werkt bij bakkerij de Vries. Henk is broedmeester.

Kap Makelaardij heeft zowel dit huis aangekocht als ook de woning aan de Jacob Catsstraat verkocht. ,,Margreet Kap gaf al aan dat we ons niet druk moesten maken over de verkoop van onze toenmalige woning. Dat huis zouden we snel kwijtraken. En dat was ook zo. Binnen acht dagen was het verkocht aan de tweede kijkers. Elke dag kom ik langs ons oude huis. Ik vind het ontzettend fijn om te zien hoe leuk die bewoners het weer hebben in onze vertrouwde woning", vertelt ze enthousiast.

KRUIWAGEN VOL SPULLEN Hun nieuwe huis was helemaal instapklaar en volledig afgewerkt. Ze hoefden niks te doen. ,,We hebben nog geen kwast aangeraakt", vertelt het echtpaar. De verhuizing in april van dit jaar was ook in binnen paar dagen gepiept. Met een kruiwagen vol spullen liepen ze van de ene naar de andere straat. ,,We hadden wel een busje voor de grote spullen en liepen er dan gewoon achteraan, omdat onze bank er wat uitstak", lachen ze. In diezelfde maand verhuisden overigens ook nog eens beide zonen.

LUXE HOTEL Erika: ,,De rustige kleur op alle muren, die paneeldeuren, de landelijke keuken met die combinatie van hout en stenen blad én inductie; alles vind ik mooi. De badkamer vind ik helemaal geweldig. Alsof ik in een luxe vijfsterrenhotel verblijf. Het wonen hier voelt zó gerieflijk. Het huis past als een jas om ons heen. De wijk is heel fijn en rustig. We kijken uit op de schaatsbaan in de winter. We zitten hier écht perfect en hoeven niet meer weg."

Aangeboden door Kap Makelaardij

De woning aan de Oltmanshof was instapklaar.
'We hoeven hier niet meer weg'.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie