Afbeelding
AberMedia

Opinie: ´De mensen in Veller en Norschoten hebben géén brandweerstalling in de buurt´

1 november 2019 om 08:21 Opinie

Bij de komst van de brandweergarage op de hoek van de Schoutenstraat en de Beekstraat in Barneveld werd het woonerf aan de Beekstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Het is nu geen woonerf meer maar een doodlopende weg, fantastisch voor spelende kinderen. Veel veiliger dan een aantal jaren terug, toen er nog een bord stond met woonerf, terwijl er sprake was van heel veel doorgaand verkeer. De tien parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor de hulpverleners van de brandweer; dat geeft extra ruimte voor spelende kinderen . Alleen als de brandweer in actie moet komen zijn deze plaatsen bezet .

In de krant van woensdag kon men het positieve resultaat lezen .De uitruktijden zijn verbeterd: 1 minuut overdag en in het weekend 3 tot 4 minuten . Het gaat erom dat men snel op de plaats is waar hulp verleend moet worden.

De aanrijtijd is ook belangrijk. Dat onderdeel zie ik niet terug in het verslag . De mensen in de buurt van de wijken Veller en Norschoten en de bedrijventerreinen De Briellaerd en De Valk hebben geen brandweerstalling in de buurt. De gemiddelde afstand naar de brandweergarage is 3 à 4 km met een aanrijtijd tussen de 6 en 8 minuten. De mensen in die wijken moeten dus toch wat langer geduld hebben als er iets gebeurt. De afstand tussen de brandweergarage aan de Nijkerkerweg en de Beekstraat is 1.2 km; die kunnen elkaar horen bij vertrek .

Als de stalling in de Beekstraat 10 jaar blijft staan, kost dit in totaal 600.000 tot 700.000 euro inclusief verbouwing en huur, nog steeds veel geld . De oprotpremie van €35.000 die destijds is uitgereikt vind ik nog steeds vreemd .De huur liep volgens de huurder en verhuurder af in juli, de verbouwing begon in september. Er was geen noodzaak om de huurder een vergoeding te geven om eerder te vertrekken .

We hebben wel een rustig stukje Beekstraat waar kinderen veilig kunnen spelen en dat mag van mij zo blijven .

[Andries Boekhout

[Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie