Jaap van Lagen poseert in Mexico.
Jaap van Lagen poseert in Mexico. Press Jaap van Lagen

Edese autocoureur Van Lagen vice-kampioen met team

29 oktober 2019 om 08:13 Autosport

EDE In Mexico Stad beleefde Jaap van Lagen een succesvolle seizoensfinale van de Porsche Supercup ondanks een onterechte tijdstraf. Met een zesde en dertiende plaats droeg de coureur uit Ede bij aan een unicum voor zijn team. Voor het eerst in hun bestaan greep Martinet by Almeras namelijk het zilver in het teamkampioenschap.

Naar traditie in de Porsche Supercup heeft de seizoensfinale met twee races altijd plaats op een exotische locatie.

Dit jaar was dus gekozen voor Mexico. ,,Ik was hier al eens eerder geweest en Mexico-Stad blijft een indrukwekkende wereldstad. Het circuit is ook erg gaaf; heel anders dan anders en zeer technisch", aldus Jaap van Lagen. Met twee keer een twaalfde tijd in de kwalificatie was de missie in Mexico voor Van Lagen nog niet zo eenvoudig. Maar na een prima start van de eerste race ontweek de Edenaar op zaterdagmiddag bovendien handig twee gespinde collega's, waardoor hij vanaf p12 opeens mee kon knokken om de vijfde plaats.

,,Het waren geweldige duels met onder meer mijn landgenoot Larry ten Voorde." De harde maar faire strijd leverde Jaap van Lagen uiteindelijk een zeer verdienstelijke zesde plaats op. En die zesde plaats voegde ook weer tien punten toe aan het teamtotaal. Ook op zondagmiddag - in het voorprogramma van de F1-race - kende de Edenaar weer een prima start. Dat leidde uiteindelijk dus tot plek twee in de eindrangschikking met het team.
De snelle Edenaar hoopt het komende seizoen weer van de partij te zijn in de Supercup.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie