Bonuspunt voor Valleivogels

25 februari 2018 om 08:25 Sport/sport

SCHERPENZEEL Een ongekend bonuspunt voor Valleivogels. Het team van trainer Dennis van der Steen speelde met 2-2 gelijk tegen koploper Veensche Boys. De gelijkmaker van Peter van de Pol viel diep in de blessuretijd. ,,Het geloof in de goede afloop was er vanaf het begin", aldus aanvoerder Remon Liefting.

In de openingsfase oogde het allemaal wat onwennig aan de kant van de Scherpenzelers. Precisie in de passing ontbrak en in de duels kwam de thuisploeg ook flink kracht tekort. Groot gevaar wist de zaterdag allerminst overtuigende koploper echter niet te stichten. Eerste echte schot op doel kwam zelfs van de roodwitte brigade van Dennis van der Steen. De laatste weken zo op dreef zijnde linksbuiten Wilbert Thomassen mikte echter op de keeper. Later had hij nog een grote mogelijkheid om tot scoren te komen, maar toen weifelde hij te lang. Na geschutter in de defensie van de thuisploeg kwamen de Nijkerkerveners toch op voorsprong. Yannick Bouw profiteerde van het halfslachtige ingrijpen in het eigen zestienmetergebied; 0-1. Het spel golfde daarna op en neer zonder dat er heel grote kansen werden afgedwongen. Na een half uur kwam Valleivogels toch op gelijke hoogte. Remon Liefting toverde en bracht via een puntgave vrije trap de 1-1 op de borden, een prachttreffer. ,,Ja, die bal raakte ik wel lekker”, blikte de doelpuntenmaker zelf terug met een mooi understatement. ,,Ik heb er van de week extra op getraind omdat het wel weer een keer tijd werd om te scoren. Het muurtje stond voor mijn gevoel wel wat te dichtbij maar volgens de scheidsrechter was het allemaal keurig uitgemeten. De bal daalde mooi op tijd, heerlijk.” Met 1-1 was het voor rust nog niet bekeken. Herbert van den Ham profiteerde, opnieuw van laks verdedigen bij Valleivogels. Hij bracht de ruststand op 1-2.

Na de pauze geloofden de Vogels er zeker in, maar ontbrak het de ploeg aan de juiste eindpass. De wil was er zeker, de uitvoering een stuk minder. Het offensief hield tot het einde aan maar in de tegenstoot stichtten de Nijkerkerveners veel gevaar. Mede door uitstekend keeperswerk van Sven Hardeman bleef het lang 1-2 staan toen Peter van de Pol, in de absolute slotfase, toch nog de 2-2 aantekende, tot grote vreugde op De Bree-West. Liefting: ,,Dit is zeker lekker, we hebben de koploper goed partij geboden maar kwamen door slordigheden steeds achter. Doordat we erin bleven geloven, hebben we dit mooie punt uiteindelijk toch gepakt. Heerlijk!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie