Rood Wit '58 verliest van sterker Teuge

24 februari 2018 om 20:45 Sport/sport

VEENHUIZERVELD Rood Wit had weinig in te brengen tegen een veel sterker Teuge. De uitblinkende doelman René van Hemel hield Rood Wit lang in de wedstrijd, maar moest in de tweede helft toch tweemaal zwichten.

Misschien had het anders gelopen als Rood Wit in de 20e minuut na onreglementair neerleggen van Barry Grevengoed een strafschop had gekregen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Daarvoor had René van Hemel zijn ploeg met een goede redding al voor een achterstand behoed.

Waar Teuge voor de rust kansen kreeg, maar geen kans zag de goed reagerende Van Hemel te passeren, was Rood Wit nog slechts eenmaal gevaarlijk. Bram van Meerveld schoot echter rakelings naast.

Ook na de hervatting domineerde Teuge de wedstrijd. Tot de 56e minuut kon Van Hemel zijn doel schoon houden. Toen moest ook hij zwichten voor een schuiver van Frank Boers; 1-0. Eenmaal was Rood Wit dicht bij de gelijkmaker. Op een pass van Bart van Meerveld omspeelde Marcel van Nieuwenhuizen de doelman uit, maar uit een moeilijke hoek schoot hij naast. In de 86e minuut leidde balverlies op het middenveld tot de beslissende 2-0 door Frank Boers.