VVOP pakt eindelijk weer een punt, maar zakt naar de degradatiezone

24 februari 2018 om 19:39 Sport/sport

VOORTHUIZEN VVOP, dat voorlopig geen beroep kan doen op doelman Pieter Verwaal en spits Niek Bos, pakte een punt tegen Lelystad, maar schoot daar weinig mee op en zakte naar de degradatiezone.

Bij VVOP stond de langdurig geblesseerd geweest zijnde Tim van de Vis weer  in de basis en hij zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar. Na een goede actie schoot hij eenmaal voorlangs en in de 28e minuut strandde hij na een pass van Tim van Bladeren op de doelman.

Nadat Freek van de Steeg, die Pieter Verwaal in het doel verving, een schot van Tokhi Youssof uit zijn doel had geslagen, kwam VVOP in de 34e minuut verdiend op voorsprong. Nick Hoogebeen scoorde uit een vrije trap; 1-0.

Direct na de hervatting was Tim van de Vis dicht bij de 2-0. Hij ging goed door, maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Even later deed Albert Bakker aan de andere kant hetzelfde op een inzet van Willem Jelle Bos. Lelystad werd sterker en in de 65e minuut viel de gelijkmaker door Marthijn Knippenberg; 1-1.

Nadat Lelystad had verzuimd op voorsprong te komen, was VVOP via invaller Ralph Broedelet in de laatste minuut nog dicht bij de winst, maar hij schoot naast.