Adem Sanli kopt VVB in blessuretijd langs Terschuur

24 februari 2018 om 19:27 Sport/sport

BARNEVELD Net als vorige week tegen Stroe pakte Barneveld in de derby tegen Terschuurse Boys in de blessuretijd de overwinning. Na een 1-0 ruststand voor Barneveld domineerde Terschuurse Boys de tweede helft. Na de gelijkmaker in de 50e minuut verzuimde Terschuurse Boys de wedstrijd te beslissen. In de blessuretijd sloeg Adem Sanli met een kopbal toe; 2-1.

Een fel op de bal zittend Barneveld blufte een slap beginnend Terschuurse Boys in de openingsfase af. De weer in de basis opgenomen Elmeris Avdic was van meet af aan gevaarlijk en stelde in de vierde minuut Mark Ecker in staat vanaf de rand van de zestien vrij uit te halen en Barneveld op voorsprong te zetten.

Na een kwartier trok Terschuurse Boys het spel naar zich toe, maar moest blijven uitkijken voor de door Larsson van Dijk, Elmeris Avdic en Illiass el Aarrass vaak gevaarlijk opgezette counters. Terschuurse Boys combineerde beter, maar de Barneveldse verdediging, die zich niet om de opbouw bekommerde, stond goed en gaf weinig kansen weg. Doelman Rinse Verwey haalde een schuiver van Rudi Overeem uit de hoek, terwijl hij even later een afstandsschot van Hans van Essen rakelings langs de kruising zag vliegen.

In de 31e minuut maakte Elmeris Avdic zich goed vrij, maar Ceriel van Veldhuizen dook zijn schuiver uit de hoek. In de blessuretijd kreeg Jeffrey van Belkum de beste kans op de gelijkmaker. Van dichtbij schoot hij bij een vrije schietkans hoog over.

Na de rust zette Terschuurse Boys Barneveld onder druk en dat leverde al in de 50e minuut succes op. Met een onverwacht schot verraste Gydo Vos de blunderende Rinse Verwey; 1-1. De Barneveldse doelman herstelde zich daarna knap door goede reddingen op inzetten van Roy van de Veen en Gydo Vos, terwijl hij tweemaal de hulp van een verdediger nodig had om een achterstand te voorkomen. Tomas Vaarkamp schoot na een afgeslagen hoekschop via de lat over. Het opdringende Terschuurse Boys moest uitkijken voor de counters van Barneveld. Zo kwam Elmeris Avdic na een fout in de Terschuurse verdediging eenmaal vrij voor Ceriel van Veldhuizen, maar hij schoot naast. Nadat Jos van den Brandhof in de blessuretijd een inzet van Roy van de Veen van de doellijn had gehaald, was het luttele seconden later aan de andere kant wel raak. Op een voorzet van Keanu Lawalata kopte Adem Sanli Barneveld naar de overwinning: 2-1.