Afbeelding
...

Jorien Wieske uit Barneveld is op Facebook 3 jaar ouder

27 oktober 2019 om 13:32 Mensen

BARNEVELD In de rubriek Trending Topic beantwoorden inwoners van de regio Barneveld vragen over hun online aanwezigheid en gedrag. Vandaag Jorien Wieske (19) uit Barneveld. Ze heeft ruim zestienhonderd volgers op Instagram en is op Facebook al een twintiger.

Beroep PABO-studente op de Christelijke Hogeschool Ede en daarnaast werk ik bij De Hebberd.

Hoeveel uur per dag ben je gemiddeld online? 4 à 5 uur.

Hoelang ben je al actief op social media? Toen ik 11 was heb ik social media aangemaakt, dus dat is nu 8 jaar.

Facebook of Instagram? Instagram.

Wat deel je zelf meestal op social media? Foto’s van mezelf, foto’s met vriendinnen en van eten.

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van social media? Een groot voordeel aan social media vind ik dat je altijd kunt volgen wat mensen in je omgeving aan het doen zijn. Een nadeel vind ik dat social media soms een verkeerd beeld van de werkelijkheid geeft. 

Zou je een paar dagen zonder kunnen? Een paar dagen.

Ik zou wel eens willen chatten met… De Amerikaanse zangeres Billie Eilish. Ze is super jong en mega bekend. Zou toch wel willen weten hoe ze daar mee om kan gaan.

Waarvoor gebruik je social media? Ik gebruik social media vooral om te zien wat andere mensen aan het doen zijn en ik krijg er inspiratie van. 

Grootste online ergernis? Mensen die zichzelf influencer noemen. Tegenwoordig wil iedereen een influencer zijn. Dan hebben ze bijvoorbeeld veel volgers, waardoor ze gratis spullen krijgen. Door die spullen te promoten beïnvloeden ze hun volgers om dat ook te kopen. Ik vind dat zo oppervlakkig. Als je zo’n groot platform hebt, denk ik dat je het voor belangrijkere dingen kunt gebruiken.

Wat kijk je het meest op Youtube? Ik kijk echt de meest uiteenlopende dingen. Van vlogs tot kookvideo’s.

Wat doe je graag in je vrije tijd? Dan drink ik wijntjes met vrienden en ik sport graag.

YouTube of Netflix? Youtube. Ik vind de vlogs van Monica Geuze en Jipp Heldoorn heerlijk om naar te kijken.

Handigste app Ik vind United Wardrobe een fijne app. Mijn kast hangt soms vol met kleren die ik niet meer draag. Door ze via United Wardrobe te verkopen maak ik er een ander blij mee.

Wat is je grootste blunder op social media? Ik weet niet of het echt telt als een blunder, maar toen ik een Facebookaccount aanmaakte was ik eigenlijk nog te jong, dus gaf ik aan dat ik ouder was. Nu ben ik daar dus 21 en dat zorgt elke keer op m’n verjaardag voor verwarring.

Wat is jouw definitie van geluk Geluk is denk ik gewoon tevreden zijn met wat je hebt. Ik word van kleine dingen echt heel gelukkig. Als ik op mijn neefjes mag passen bijvoorbeeld of als ik weet dat ik ‘s avonds lekker ga eten.

Wat is je guilty pleasure? Kerstmuziek luisteren terwijl het geen kerst is

Wie is jouw grote voorbeeld? Mijn mama. Ze heeft het vaak erg druk maar is daarnaast super sociaal en fit. 

Lijfspreuk Maak je niet te veel zorgen. Ik maak me echt druk om de kleinste dingen, maar uiteindelijk helpt dat toch niet.

Ik zou wel eens een dagje willen ruilen met… Ik zou wel een dag een astronaut willen zijn en ervaren hoe het is om in de ruimte te zijn. 

Leukste Instagrammer Tara Milk Tea. Als ik haar foto’s zie, dan wil ik gewoon gelijk het vliegtuig instappen.

Kun je een dag zonder telefoon? Het ligt er wel aan waar ik ben. Op vakantie zit ik zo 3 dagen niet op mijn telefoon. Maar thuis pak ik hem er toch sneller bij.

Kijk je nog wel eens tv? Ik kijk eigenlijk alleen tv voor mijn favoriete programma’s zoals Expeditie Robinson. 

Hoeveel tijd zit je gemiddeld op je telefoon per dag? 5 uur ongeveer.

Ben je zelf vatbaar voor wat mensen vinden van wat je plaatst? Vroeger vond ik het altijd best wel belangrijk wat andere mensen van mij vonden, maar nu geef ik daar niet zoveel meer om. Zolang ik het zelf maar een leuke foto vind toch?

Wat is voor jou het leukste, geinigste of bizarste verhaal rondom social media? Ik ben een keer mijn identiteitsbewijs kwijtgeraakt in de kroeg. Op mijn ID staat alleen mijn doopnaam dus ik dacht dat ik hem niet meer terug zou krijgen. De persoon die hem vond kwam via die naam op mijn instagram terecht en heeft me een berichtje gestuurd. Zo heb ik hem toch nog teruggekregen.

Wil je in de toekomst iets veranderen aan je social media gebruik? Ik denk dat social media ook echt een negatief effect kan hebben op je leven en je het gevoel kan geven dat je niet goed genoeg bent. Iedereen deelt alleen de leuke momenten. Alles moet perfect zijn. Ik doe dat zelf ook. Ik hoop toch in de toekomst wat meer de werkelijkheid te kunnen laten zien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie