Afbeelding
Amerpoort

Rondreizend Regioschilderij te bewonderen in Barneveld

24 oktober 2019 om 16:14 Kunst

BARNEVELD Het zogenoemde Regioschilderij van kunstenaar Piet Schopping is neergestreken in Barneveld. Het kunstwerk is tot december te bewonderen in het gemeentehuis.

Burgemeester Asje van Dijk: ,,Het schilderij verbeeldt de verschillende gezichtsbepalende kenmerken van onze veelzijdige regio. Alle regiogemeenten dragen samen bij aan een unieke uitstraling. Dat werd bijvoorbeeld goed zichtbaar tijdens de Regioquiz bij de nationale viering van Koningsdag in Amersfoort. Met onze samenwerking in de dialooggroep Regioprofilering brengen we de veelzijdige en verbindende identiteit verder voor het voetlicht. Symbool daarvoor staat het doorgeven van dit schilderij van gemeente naar gemeente. We hangen het de komende maanden trots in ons gemeentehuis.'

SAMENWERKING In de Regio Amersfoort werken de gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg samen op allerlei gebieden. Samen willen zij grensoverschrijdende regionale vraagstukken aanpakken. Inwoners, organisaties en andere belanghebbenden worden hierbij betrokken via dialooggroepen. Een van die groepen, de dialooggroep Regioprofilering, boog zich over de vraag welke identiteit de regio kan en wil uitstralen. Het formuleren van een regiomerk en slogan voor de Regio Amersfoort bleek een lastige opgave. De dialooggroep deed een aantal aanbevelingen, waaronder het gebruik van de slogan "Regio Amersfoort; je kunt er niet omheen". 
WISSELTROFEE Om haar analyse en aanbevelingen kracht bij te zetten, overhandigde de dialooggroep aan het Bestuurlijk Platform van de Regio Amersfoort het Regioschilderij. Het kunstwerk is gemaakt door Piet Schopping. Hij is betrokken bij Jans Pakhuys, een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking van Amerpoort, Piet Schopping schilderde op het Regioschilderij symbolen per gemeente, zoals de kippen van Barneveld, de heide van Leusden en Paleis Soestdijk in Baarn. Het schilderij reist als een soort 'wisseltrofee' van gemeentehuis naar gemeentehuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie