Judith en Floor van Sligtenhorst met hun tweeling Floor en Liam.
Judith en Floor van Sligtenhorst met hun tweeling Floor en Liam. Pauw Media

Het verhuisverhaal van Judith en Floor van Sligtenhorst

25 oktober 2019 om 06:45 Zakelijk

BARNEVELD Ze waren nog lang niet van plan om te gaan verhuizen. Judith en Floor van Sligtenhorst (35) hadden het samen met hun tweeling Floor en Liam (6) goed naar hun zin op Nijenbeek in Barneveld. Tot ineens spontaan de Deijliuslaan in woonwijk De Burgt hun pad kruiste.

Linda van Maanen

Verhuizen wilden we wel over een paar jaar, maar niet nu. Onze jongens hebben een leeftijd dat ze de tent nog afbreken. Bovendien was Floor net voor zichzelf als zelfstandig kraanmachinist begonnen. Tot ik ineens op Funda dit huis zag staan. Ik voelde gelijk een klik, alleen al bij het plaatje! Dit huist moést ik hebben", blikt Judith terug. Enige probleem was dat Floor in het buitenland zat. Ze voelde de druk om snel te handelen, want er waren vast meer kapers op de kust.

BLIJ EI ,,Ik ging samen kijken met makelaar Arie Harthoorn van Midden Nederland Makelaars Barneveld. Natuurlijk was het overduidelijk dat ik dit huis graag wilde. Ik kon echt geen pokerface opzetten of zo, ik gedroeg me als een blij ei. Daarna deed ik een bod, terwijl Floor er niet eens bij was. Toen ik later Floor belde, zei hij; 'wát, heb jij een bod gedaan! Doe wel even rustig aan hè'", vertelt Judith lachend.

SLAPELOZE NACHTEN Floor bezichtigde het huis een paar dagen later en begreep exact de keuze van zijn vrouw. Ze kochten het onder voorbehoud. ,,Ondertussen gingen de bezichtigingen door en daar baalde ik wel van. Ik grapte tegen de bewoners met wie we ondertussen goed contact hadden opgebouwd. 'Kun je er geen rommeltje van maken? Niemand anders mag het hebben'", verklapte Judith. Ze kreeg slapeloze nachten, want ineens moest eerst hun eigen huis op Nijenbeek worden verkocht. ,,De makelaar gaf aan dat het goed zou komen, want ons te verkopen huis is ideaal voor starters. En inderdaad met de tweede kijkers kwam het al rond." De koop op de Deijliuslaan werd definitief en per 1 juli 2019 is dit gezin de trotse eigenaar van deze 2-onder-1-kap woning.

INSTAPKLAAR ,,Wat zo fijn is aan dit huis, is dat we niks hoefden te doen. We konden er zo in. Het was zo netjes afgewerkt en schoon allemaal, niet normaal. Het enige dat gaat gebeuren eind deze maand, is het trapgat. Die muren gaan we aanpakken; de spachtelpoets wordt fijner en witter. En we hebben de veranda wat opgeknapt. De vorige bewoners hadden die veranda nog maar één jaar, dus die was nog niet helemaal af. Wij hebben er 'n vloer ingezet en een bank geplaatst om het gezelliger te maken. Er komen straks nog stalen deuren én glas", zegt het stel.

De favoriete plek van Judith is nu al de veranda. ,,Lekker een biertje drinken of een goed glas whisky, sigaartje erbij én stukje vlees op onze big green egg", vertelt ze enthousiast. Judith houdt van dit soort 'mannenactiviteiten'. Niet voor niets is ze vrachtwagenchauffeur in het dagelijks leven. ,,Maar de keuken is ook fijn hoor. Die is lekker groot. Ik kijk zo uit over de landerijen hierachter. Je ziet koeien lopen en hoort de auto's rijden over de Scherpenzeelseweg, heel levendig klinkt dat. We wonen hier zó vrij en het klikt met de buurt. De kids gaan al zelf naar school, lopend of met de step. Ze hebben veel leeftijdgenootjes in de buurt. Als ik dan één nadeel moet noemen, is dat het centrum nu wat verder is. Dat stuk fietsen, zie ik dan maar als mijn dagelijkse portie beweging. En als het regent, pak ik toch de auto? Nee, we gaan hier nóóit meer weg", eindigt de vrouw des huizes tevreden.

Aangeboden door Midden Nederland Makelaars 

Het huis was al helemaal af.
Deze woning aan de Deijliuslaan in Barneveld viel meteen in de smaak.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie