Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Otterlo koploper na monsterzege

19 oktober 2019 om 19:04 Voetbal

OTTERLO Otterlo is na vijf wedstrijden de nieuwe koploper in de derde klasse B. AGOVV werd met een 11-1 zege van het veld gevaagd.

Het scorebord kon het niet aan. Daar stond 1-1 op. ,,Het is wel degelijk 11-1 geworden'', lachte Ronald Lieftink. ,,In feite was het hetzelfde verhaal als dat van de laatste weken. Wij waren van de eerste tot de laatste minuut de bovenliggende partij. Het verschil was alleen dat de eerste kansen wel werden gemaakt. Wij waren effectief.''

Halverwege de eerste helft was het al 4-0 door doelpunten van Paul Speldenbrink, een eigen doelpunt, Marco van Rooijen en Evan Theunissen. ,,Dan zit je wel lekker. En je ziet dat alle geloof bij AGOVV direct weg is. Wel moet ik hen een compliment geven, dat zij bleven voetballen.''

Marco van Rooijen scoorde voor de rust nog twee keer. Bij 5-0 deden de Apeldoorners wat terug, die door een rode kaart ook nog in een ondertal situatie kwamen.

,,In de rust afgesproken dat wij geen tegendoelpunten meer zouden krijgen. Dat is gelukt. Het enige vervelende was dat de ingevallen Dries Hazeleger op zijn schouder viel, en er weer vanaf moest. Toen ook moesten wij met tien man verder'', merkte de Otterlo trainer op.

Die had Evan Theunissen, Paul Speldenbrink, Arnout Lagerweij, Alvin Broekhuizen en Dennis van de Bunt ook nog zien scoren. Met de monsterscore is Otterlo nu dus koploper.

,,Dat is superleuk. Hoewel de weg nog lang is, kun je er beter maar vast staan'', weet ook Ronald Lieftink. Zaterdag komt Zeewolde, dat verrassend Blauw Geel versloeg, op bezoek.