Wegracer Michael Mijnten sloot het seizoen af met een derde plaats op het circuit van Assen.
Wegracer Michael Mijnten sloot het seizoen af met een derde plaats op het circuit van Assen. Kees Siroo

Garderense wegracer sluit seizoen af op podium

16 oktober 2019 om 10:12 Overig

GARDEREN/ASSEN Wegracer Michael Mijnten uit Garderen heeft tijdens de de laatste race voor het ONK Pro 600cc opnieuw een plaatsje op het podium veroverd. Op het circuit van Assen eindigde Mijnten als derde. In het eindklassement werd de vierde plaats zijn deel.

De rijder van het team van Deroue Motoren uit Nijkerkerveen liet tijdens de training al zien dat er onder moeilijke omstandigheden rekening gehouden moest worden met de Gardereen op de Yamaha R6. Zijn teamgenoot Berrie Jansen (Wageningen) crashte tijdens de training en moest in de kwalificatie ervaren dat de motor te veel schade had opgelopen om verder te kunnen racen.
Mijnten daarentegen reed de Yamaha op het natte circuit naar een derde startplaats.
De race ging van start op een opdrogende baan. Michael Mijnten koos voor een gedegen opbouw van de race. Toen de temperatuur in de banden optimaal was koos hij vanaf de vierde plaats voor de aanval en wist nummer drie, Luuk de Ruiter, te passeren. De regenband was daarna niet goed genoeg meer om op de opdrogende baan te blijven pushen. De race werd gewonnen door de Duitser Marcus Witte. Hij werd gevolgd door Ronald Post en Michael Mijnten.
Mijnten sloot het seizoen daarmee ijzersterk af. Na een zware crash tijdens de race op koningsdag (in Assen) heeft de Gardereen zich goed herpakt en een stijgende lijn ingezet. Mijnten kwam als achtste in de stand om het kampioenschap naar Assen en verliet de hoofdstad van Drenthe als vierde in het ONK.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie