De Taekwon-Doka's Dominique Surquin (links) en  Kristan van Hierden (rechts) met in het midden coach René Surquin.
De Taekwon-Doka's Dominique Surquin (links) en Kristan van Hierden (rechts) met in het midden coach René Surquin. OPUS Martial Arts

Vier keer goud voor Surquin en Van Hierden in België

15 oktober 2019 om 16:50 Vechtsporten

BARNEVELD Dominique Surquin en Kristan van Hierden zijn als wereldkampioenen Taekwon-Do met de mensen van OPUS Personal Training in Barneveld gestart met hun eigen vechtsportschool; OPUS Martial Arts.

De eerste officiële wedstrijd van dit kersverse vechtsportteam is inmiddels een feit. De Barnevelders Dominique Surquin (26) en Kristan van Hierden (25), die beiden momenteel in Amersfoort wonen, namen zondag deel aan het internationale Flanders Field in Belgische Tervuren. De vechtsporters kwamen in België in actie onder leiding van hun Barneveldse coach René Surquin (20).

De laatste wedstrijd van deze ex-Barnevelders was in Schotland, in mei 2018. Surquin en Van Hierden domineerden op het internationale Taekwon-Do- en Kickbokstoernooi en keerden met een handvol gouden medailles terug uit Glasgow. De vechtsporters kwamen toen uit onder de vlag van de Barneveldse Taekwon-Do school Kisport.
Dominique Surquin versloeg afgelopen weekend in België iedereen in de zwaarste (+85 kilo) klasse en Kristan van Hierden deed hetzelfde in de -85 kilo klasse. Beiden bevochten tegenstanders uit onder andere Albanië, Engeland en Polen en veroverden allebei de individuele gouden plak.
Daarnaast werd er ook nog een gezamenlijk team gevormd. Een formatie van Nederland/Albanië nam het op tegen een team van Engelsen en Schotten. Ook hier kwamen de Barneveldse mannen ongeslagen uit en pakten wederom het goud.

Kristan van Hierden kijkt tevreden terug. ,,Een mooie opmaat naar de volgende wedstrijden. Zo vechten we over twee weken op de Open Wereldkampioenschappen Taekwon-Do op Sardinië." ,,We nemen zo onze wedstrijdervaring mee de sportschool in,'' vult Dominique Surquin aan. ,,We willen met OPUS Martial Arts in de toekomst veel (kick)bokslessen verzorgen en op den duur een eigen wedstrijdteam vormen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie