Chefkok Huub Oudshoorn was zaterdag van de partij tijdens in het kader van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Chefkok Huub Oudshoorn was zaterdag van de partij tijdens in het kader van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld. Gerwin van Luttikhuizen

Miezerregen deert wereldse eierlekkernijen niet

12 oktober 2019 om 16:48 Overig

BARNEVELD Het druilerige weer deed zaterdagmiddag, mede dankzij de opgezette 'eettenten', geen afbreuk aan de smaak van de wereldse eierlekkernijen. Internationale pluimveestudenten van Aeres MBOBarneveld en Poultry Expertise Centre grepen de Wereldeidagen aan om eiergerechten uit hun landen van herkomst voor te schotelen aan het Barneveldse publiek. Onder het toeziend oog van chefkok Huub Oudshoorn bereidden zij op het Torenplein gerechten uit onder andere Sri Lanka, Ethiopie, Ghana, Somalië en Nigeria. Het eerste eiergerecht kwam van de handen van de eierhoogheden Ruth en Noah van der Meij uit Woudenberg. 

Naast al het culinaire, bijna alle horecagelegenheden uit Barneveld serveren speciale eierhapjes, viel het schminken van kinderen in de smaak. Ook het Pluimveemuseum en de foodtruck van de Rabobank waren van de partij op het Torenplein.  Fotograaf Gerwin van Luttikhuizen maakte er een foto-impressie van.

Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Beeld van de Wereldeidagen op het Torenplein in Barneveld.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie